Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Fast thinkers

Fast thinkers
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Φορτούνης ψηφίστηκε MVP του χθεσινού αγώνα με τη Λαμία, συνεπώς δεν έχει ιδιαίτερη αξία να σταθούμε στην απόδοσή του. Προφανές είναι ότι ήταν πολύ καλός και το είδαν όλοι όσοι έχουν (ποδοσφαιρικά) μάτια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που έχει αξία να υπογραμμιστεί, και ως ένα βαθμό αφορά και την απόδοση του Κώστα, είναι η παρουσία δύο άλλων παικτών στο αρχικό σχήμα και η επίδρασή τους στη λειτουργία και την απόδοση του «Φόρτου».

Ο λόγος για τους Νάτχο και Γκιλιέρμε. Κι αν τον Βραζιλιάνο τον είδαμε και στα αμέσως προηγούμενα ματς, για την ακρίβεια αναφορικά με τον υπογράφοντα ο Γκιλιέρμε ήταν ποδοσφαιρικός έρωτας με την πρώτη ματιά (σ.σ.: από το ντεμπούτο του στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό έδειξε περί τίνος πρόκειται), ο Ισραηλινός βρέθηκε χθες στην 11άδα και έκανε τα... υδραυλικά να δουλεύουν ρολόι.

Θα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλάκις να λένε ότι ο Νάτχο είναι μεγάλος σε ηλικία και αργός κι αυτό στοιχίζει στον Ολυμπιακό. Μπούρδες να τους απαντάτε ειδικά όταν σας μιλάνε για τη Σούπερ Λίγκα. Αλήθεια, πόσο πιο γρήγορος είναι ο ρυθμός του πρωταθλήματος από του Νάτχο. Κι εκτός αυτού, ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος του Μπίμπαρς; Να κόβει ή να δημιουργεί;

Όποιος πάρει το... κουτί 1, μάλλον θα του βγει... Ζονκ. Ο Νάτχο είναι γρήγορος στον πιο σημαντικό τομέα που πρέπει να είναι. Κάποτε ο Τροντ Σόλιντ, ερωτηθείς για τον Ριβάλντο και τη σωματική ταχύτητα που δεν είχε, απάντησε ως εξής: είναι fast thinker, δηλαδή γρήγορος στη σκέψη.

Τέτοιους χρειάζεται ο Ολυμπιακός ειδικά στα ματς της Σούπερ Λίγκας που ο αντίπαλος, όπως καλή ώρα η Λαμία, κλείνεται στο δικό του μισό και αμύνεται. Γρήγορη σκέψη και ποιότητα χρειάζεται για να... ξεκλειδώνουν τέτοιες άμυνες με μαθήματα... τριγωνομετρίας σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Θυμάστε αλήθεια άλλο ματς φέτος που να έχει τέτοιας ταχύτητας και ποιότητας συνδυασμούς σε λιγοστά τετραγωνικά όπως το χτεσινό; Υπάρχουν κι άλλα τέτοια αγωνιστικά... κομμάτια, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, και ω του θαύματος, στο χορτάρι ήταν ο Νάτχο...

Με τον Γκιλιέρμε να κόβει και παράλληλα να δίνει τη μπάλα (11 σωστές πάσες προς την επίθεση) δίχως χρονοτριβή και με τέτοια ποιότητα και τον Νάτχο (17 σωστές πάσες προς την επίθεση) να οργανώνει απελευθερώνοντας ακόμα περισσότερο τον Φορτούνη (9 σωστές πάσες προς την επίθεση), είδαμε το χθεσινό «έργο». Και δεν ήταν έργο για... βατόμουρα, αλλά βάζει αναμφίβολα υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ του Ολυμπιακού, έτσι δεν είναι;

Προφανώς τα περισσότερα θα τα... σαρώσει το Ολυμπιακός-Μίλαν αλλά και το χθεσινό, αν το καλοσκεφτείτε ήταν ένα μικρό αριστούργημα στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης

Θρύλος... boom!

Θρύλος... boom!

Μια βραδιά... ξεβρακώματος και αύξησης του Ολυμπιακού πληθυσμού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.