Ντουντούκα
Και τώρα το μυαλό μόνο στην Τούμπα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θα θριάμβευε επί της Μίλαν αν...;

Θα θριάμβευε επί της Μίλαν αν...;
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 - 09:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πόσο αφελές και ανούσιο είναι να μιλάει κανείς σήμερα για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού εις βάρος της Ντιναμό Κιέβου σε δυο ματς που θα γίνουν σε δυο μήνες από σήμερα; Την καλύτερη και πιο σαφή απάντηση θα δώσει η εξής υπόθεση εργασίας: θα προκρίνονταν ο Ολυμπιακός εις βάρος της Μίλαν αν το ματς της περασμένης Πέμπτης γινόταν πριν από περίπου 1,5 μήνα, την περίοδο δηλαδή που φιλοξενούνταν στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ; Στην απάντηση, φαντάζομαι, συμφωνούμε όλοι. Όχι.

Ολυμπιακός και Ντιναμό Κιέβου, πιθανότατα, δεν θα έχουν καμία σχέση σε δύο μήνες από τώρα με τις ομάδες που είναι σήμερα. Ή, τέλος πάντων για να μην είμαστε υπερβολικοί, θα έχουν σημαντικές διαφορές. Ο Ολυμπιακός λογικά θα έχει 1-2 νέους παίκτες, η Ντιναμό, πέρα από τις όποιες αλλαγές ενδεχομένως κάνει, θα «βγαίνει» και από τη... χειμερία νάρκη της αφού λόγω καιρικών συνθηκών παγώνουν τα πάντα στην Ουκρανία.

Τη βραδιά που ο Ολυμπιακός θριάμβευε επί της Μίλαν, η Ντιναμό γνώριζε εντός έδρας ήττα (0-1) από Γιάμπλονετς στο Europa κι αυτό θα είναι το τελευταίο επίσημο ματς της ως το επόμενο με τον Θρύλο στις 14 Φλεβάρη. Καταλαβαίνει κανείς ότι απ' αυτή τη... χειμερία νάρκη θα βγει μια ομάδα - ερωτηματικό, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο και πιο επικίνδυνο το έργο του Ολυμπιακού. Η Ντιναμό θα παρακολουθεί τον Ολυμπιακό στα επίσημα ματς του, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την ίδια δυνατότητα.

Στην παρούσα φάση λοιπόν, ας αφήσουμε την Ντιναμό στη χειμερία νάρκη της κι ας ασχοληθούμε μ' αυτά που επί της παρούσης έχουν αληθινά σημασία για τους ερυθρόλευκους. Κι αυτά είναι τα κομβικά ματς που μεσολαβούν εντός συνόρων και φυσικά η δική του στοχευμένη μεταγραφική ενίσχυση.

Διαβάστε επίσης

Οι φανέλες με το Νο7

Οι φανέλες με το Νο7

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσε να έχει κανείς...

Fast thinkers

Fast thinkers

Μαθήματα... τριγωνομετρίας από Νάτχο και Γκιλιέρμε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.