Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μόνο που του λείπει

Το μόνο που του λείπει
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 - 12:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάνεις δεν αμφέβαλε για την «πρώτη ύλη» που υπάρχει στον Παπέ Σισέ. Είναι ψηλός, γρήγορος και δυνατός κι αυτά από μόνα τους αποτελούν μια καλή βάση για να «οικοδομήσεις» κάτι ξεχωριστό.

Οι κατά καιρούς ενστάσεις αφορούσαν το κατά πόσο θα μπορέσει ο Σενεγαλέζος να σταθεροποιηθεί σ' ένα πραγματικά καλό επίπεδο απόδοσης με ανεπαίσθητες... αναταράξεις. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του ποδοσφαιριστή Σισέ από το ματς του Μιλάνου. Μέχρι το 70ο λεπτό έλεγες: και 20 εκατ. ευρώ να προσφέρουν στον Ολυμπιακό είναι ελάχιστα. Και ακολούθησε ένα 9λεπτο που σ' έκανε να αναρωτιέσαι αν έχει δίδυμο αδερφό και τρύπωσε εκείνος στο γήπεδο για να τον ξεκουράσει δίχως να το αντιληφθεί κανείς.

Αν γυρίσετε το χρόνο ακριβώς ένα χρόνο πίσω, λίγο-πολύ, λέγαμε τα ίδια για τον Παπέ. Ήταν η περίοδος που είχε «ξαναγεννηθεί» ποδοσφαιρικά. Μετά από μια δύσκολη αρχή που τέθηκε στο περιθώριο από τον Χάσι, βρήκε τον εαυτό του στα χέρια του Λεμονή. Και πριν σπεύσει να πει κανείς «ο Χάσι φταίει για όλα, ο Τάκαρος που είναι προπονητάρα και μετρ της ψυχολογίας, τον... ανέστησε», ας σκεφτεί γιατί πέρασε ακριβώς τα ίδια και φέτος ο Σισέ παρότι δεν άλλαξαν προπονητές.

Ο ίδιος (Μαρτίνς) ήταν που τον έβαζε στην αρχή, ο ίδιος που τον... εξαφάνισε στην πορεία, ο ίδιος τον ξαναβάζει τώρα. Δε γίνεται να φταίνε πάντα και μόνο οι άλλοι, κάτι κάνει λάθος και ο ίδιος. Και προφανώς αυτό το λάθος (που είναι και θέμα εγκεφαλικό και ωρίμανσης) θα πρέπει να το δουλέψει ώστε αυτή η «πρώτη ύλη» που λέγαμε να μην πάει χαμένη αλλά να οδηγήσει σε κάτι σπουδαίο. Αυτή η διάρκεια που δεν έχει στην απόδοση και οι μεγάλες... αναταράξεις, από το «σούπερ» στη «γκάφα», μοιάζει να είναι η τελευταία σημαντική προς βελτίωση ατέλεια.

Η μπάλα στα πόδια του είναι, το γήπεδο ανοιχτό μπροστά του, ο... Ερμής δε δείχνει ανάδρομος πια. Η επιλογή της πορείας από δω και στο εξής, είναι μόνο δική του.

Και κάτι τελευταίο, rock (βράχος δηλαδή) δεν (αυτο)αποκαλείσαι. Δείχνεις ότι είσαι και αφήνεις τους άλλους να σε λένε έτσι, αν νομίζουν ότι πρέπει...

Διαβάστε επίσης

Έμειναν τα... μερεμέτια

Έμειναν τα... μερεμέτια

Όταν η πραγματικότητα του -8β. σου μοιάζει καλύτερη από την περυσινή κορυφή. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χωρίς... ταυτότητα

Χωρίς... ταυτότητα

Αυξάνονται οι... Τζέισον Μπορν του Ολυμπιακού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Οι φανέλες με το Νο7

Οι φανέλες με το Νο7

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το καλύτερο πρότυπο που θα μπορούσε να έχει κανείς...