Ντουντούκα
Μπήκαμε στην εβδομάδα που κρίνει πολλά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το μήνυμα και τα μηνύματα

Το μήνυμα και τα μηνύματα
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019 - 09:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μοιάζει βέβαιο ότι οι περισσότεροι απ' όσους συνάντησαν σερφάροντας στο διαδίκτυο την είδηση για το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προσπέρασαν δίχως πολλά πολλά. Η αλήθεια είναι πως ανάλογα μηνύματα / δηλώσεις σημαντικών ανθρώπων απ' όλους τους χώρους (σ.σ.: φέρτε στο νου τις αφόρητες μπαρούφες των πολιτικών) σε οδηγούν να έχεις αρνητική προδιάθεση. Γεμάτα κλισέ είναι και σε κάνουν να πιστεύεις ότι απευθύνονται σε μωρούς. Μόνο το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού αρκεί να το επιβεβαιώσεις. Σε... άλλο κόσμο (μοιάζει να) ζει, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ας αφήσουμε ωστόσο τα της πολιτικής, δεν είναι το θέμα μας και δεν έχουμε καμία διάθεση να επηρεάσουμε τίποτα και κανέναν. Εξάλλου ατομικά είμαστε υπεύθυνοι για το που βάζουμε τρία πράγματα, το ένα είναι η ψήφος μας. Το φετινό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη λοιπόν δεν ήταν ένα, ακόμα, μήνυμα απ' αυτά που κινούνται στα «νερά» με τις κλισεδούρες. Κάθε άλλο.

Πέρυσι ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, στο ανάλογο μήνυμά του, έκανε λόγο για ευτυχία, δημιουργία και νίκες στους αγώνες της ζωής και επικεντρώθηκε στις ευχές για επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα καταλήγοντας με το γνωστό πια μότο: συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

Φέτος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πέρα από δημιουργία, έκανε λόγο για αλλαγή και νίκες σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε σε σκοταδιστές και σκοτάδι και υπογράμμισε και την όρεξη και την πίστη για υλοποίηση του οράματος. Κάθε άλλο παρά απαρατήρητο μπορεί να περάσει φυσικά και ότι στάθηκε και στην ελληνική σημαία, πέρα από του Ολυμπιακού, που επιβάλλεται αμφότερες να σηκώνονται ψηλά.

Τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα και εστάλησαν. Είναι μηνύματα μάχης καθώς, όπως λέγαμε και σε προηγούμενο blog, δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιρικό «πόλεμο» αλλά για κάτι περισσότερο απ' αυτό. Και οι πλέον αφελείς έχουν καταλάβει με πόσο ιδιαίτερη κατάσταση βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός. Κι αν ο επικεφαλής διατηρεί τη μάχιμη διάθεσή του, τότε όλα καλά θα πάνε. Εξάλλου όπως έχει πει και ο Λίνεκερ: το ποδόσφαιρο (και όλα τα σπορ) είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος θριαμβεύει ο Ολυμπιακός...

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Στο ποδόσφαιρο φωνάζουν οι άλλοι και διασύρονται, στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός και επιβεβαιώνεται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η χρονιά που όλοι κατάλαβαν...

Η χρονιά που όλοι κατάλαβαν...

Όταν βλέπεις ότι το «κόντρα σε όλους και σε όλα» δεν είναι επικοινωνιακή φανφάρα αλλά η πραγματικότητα... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χωρίς... ταυτότητα

Χωρίς... ταυτότητα

Αυξάνονται οι... Τζέισον Μπορν του Ολυμπιακού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.