Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δικαίωση στα χρόνια της «χολέρας»

Δικαίωση στα χρόνια της «χολέρας»
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019 - 18:25
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η σημερινή απόφαση του διαιτητικού της ΕΠΟ για την αναβληθείσα αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα δεν ήταν μία, ακόμα, απόφαση. Δεν ήταν μία όποια απόφαση. Ήταν Η απόφαση. Μια «νίκη» στα χρόνια της «χολέρας». Όπου χολέρα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, βάλτε τον Ολυμπιακό.

Έτσι αντιμετωπίζεται από τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως... μίασμα. Σαν εστία... μόλυνσης. Και γι' αυτό το σύμπαν συνωμοτεί κάθε φορά ώστε αυτή η «χολέρα» να τίθεται στο περιθώριο. Να τιμωρείται. Να υψώνονται εμπόδια μπροστά του που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, εναντίον του ενός. Με κάθε τρόπο. Δίχως τακτ. Με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Το παν είναι να μην κερδίζει.

Έρχονται ωστόσο κάποιες στιγμές, όπως η σημερινή απόφαση του διαιτητικού, που έχουν γεύση παρόμοια με γκολ νίκης σε ντέρμπι στις καθυστερήσεις. Στιγμές που βλέπουν όλοι ότι ο ιός, της χολέρας, μάλλον δεν είναι σ' αυτόν που δείχνουν με μανία οι πολλοί. Στον καθρέφτη θα έπρεπε να βλέπουν. Στο λιμάνι δεν υπάρχει ιός, υγεία υπάρχει κι αυτή καθρεφτίζεται στον αγωνιστικό χώρο τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Αν το καλοσκεφτούμε πάντως, δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το να... πανηγυρίζουμε που βγήκε η απόφαση η οποία, απλά, επιβεβαιώνει όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς, έτσι δεν είναι; Ας αναλογιστούμε ωστόσο σε ποιό σημείο βρισκόμαστε πια και... πανηγυρίζουμε ακόμα κι αυτά...

ΥΓ: Να δικαιώνεται ο Ολυμπιακός από δικαστήριο της νέας τάξης πραγμάτων και να μη... μπορείς να γράψεις «σκάνδαλο», αυτή η... μάστιγα της εποχής του «δικού μας».

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Η Ευρώπη που λέει την αλήθεια

Στο ποδόσφαιρο φωνάζουν οι άλλοι και διασύρονται, στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός και επιβεβαιώνεται. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.