Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γενάρης κι αν Φλεβίσει...

Ο Γενάρης κι αν Φλεβίσει...
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 - 08:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε επισήμως τον Όσκαρ Γκαρθία κι ενώ την προηγούμενη βραδιά είχε περάσει θριαμβευτικά από τη Λάρισα και είχε υποδεχθεί τον Μιραλάς. Η ψυχολογία όλων ήταν στο ζενίθ. Τίποτα δεν προμήνυε τη συνέχεια. Κι όμως. Ο Γενάρης, το φινάλε του οποίου βρήκε τον Ολυμπιακό να μένει στην ισοπαλία στην Τρίπολη και να... γλιστράει από την κορυφή της βαθμολογίας, έμελλε να σημάνει την αρχή της πτώσης του Ολυμπιακού από την κορυφή.

Μια πτώση που έγινε και αρκετά απότομα και ορισμένες φορές έμοιαζε η ομάδα να έχει σπασμένο φρένο στην κατηφόρα. Προφανώς για να συμβεί αυτό έπαιξαν το ρόλο τους και οι γνωστές εξυγιαντικές δυνάμεις. Πέναλτι εκτός περιοχής πήρε ο Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκη» αλλά ας αφήσουμε στην άκρη αυτή την κουβέντα. Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει ξανά πρόσφατα, πλέον ΟΛΟΙ ξέρουν τι γίνεται, και οι πλέον αφελείς.

Το θέμα μας είναι η σπουδαιότητα που έχουν όλα τα ματς τον Ιανουάριο αλλά και τον Φεβρουάριο όπου θα κριθούν τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Αρχής γενομένης από το σημερινό ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη (σ.σ.: γιατί όχι να μην επιστρέψει και σ' αυτόν τον τίτλο ο Ολυμπιακός;) και φυσικά αυτά που ακολουθούν σε Λιβαδειά, Γιάννενα και Τρίπολη, ο Θρύλος οφείλει να δείξει τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και δίψα για να ανακτήσει αυτά που στερήθηκε πέρυσι.

Και δεν είναι μόνο η σπουδαιότητα των αγώνων του Ολυμπιακού αλλά και των αντιπάλων του και κυρίως του ΠΑΟΚ αφού με τη λήξη του Λεβαδειακός-Ολυμπιακός θ' αρχίζει το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ την Κυριακή. Γι' αυτό είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι όπως λέει ο λαός, ο Γενάρης κι αν Φλεβίσει, Απρίλης (μέρες φιέστας για τον εκάστοτε πρωταθλητή δηλαδή) θα μυρίσει.

Διαβάστε επίσης