Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Λεο»νταράκι της ζωής

«Λεο»νταράκι της ζωής
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 - 09:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η πρόταση 5 εκατ. ευρώ της Τζένοα για τον Κούτρη, την οποία και απέρριψε ο Ολυμπιακός, δεν είναι απ' αυτές που πρέπει να προσπερνάμε έτσι. Ο Λεονάρντο, το έχουμε πει ξανά, θα το επαναλάβουμε, αποτελεί ένα σωστό παράδειγμα προς μίμηση.

Τίποτα δεν του ήρθε δεξιά απ' όταν ήταν μικρός. Η ζωή του ήταν γεμάτη δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο. Εκείνος όμως, με τη βοήθεια της μητέρας του που εργάζονταν σκληρά για να τον μεγαλώσει και να τον βοηθήσει να κυνηγήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ούτε πέρυσι στο φινάλε της σεζόν που τραυματίζονταν στον ώμο στο ματς με τον Απόλλωνα και καταλάβαινε πως φέτος δεν θα μπει από την ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους αλλά όντας αρκετά πίσω.

Κι όμως, αυτό το παιδί με το ελληνικό πείσμα και το βραζιλιάνικο ταλέντο και ταμπεραμέντο, τα κατάφερε να είναι ΕΔΩ σήμερα. Εδώ που έρχονται ομάδες να απλώνουν 5 εκατ. για 'κείνον. Εδώ που πλέον είναι βασικός ξανά στον Ολυμπιακό. Εδώ που είναι και παίκτης της Εθνικής Ελλάδας.

Κι αν συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία, των χαμηλών τόνων δηλαδή και της σκληρής δουλειάς, το «εδώ» του «αύριο» θα είναι κάπου αλλού, σ' ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Κι αυτό επειδή μετά τον ΠΑΣ έκανε τη σωστή επιλογή, της ομάδας δηλαδή που σου δίνει την ευκαιρία να αναδείξεις το ταλέντο που έχεις και να σου ανοίξει το δρόμο για πιο λαμπερές ποδοσφαιρικές πραγματικότητες από την ελληνική.

Δεν είναι για να χαλιέται κανείς, αυτή (πρέπει να) είναι η υγιής εξέλιξη των πραγμάτων.

Διαβάστε επίσης

Μπόγρηδες και Πάντοι

Μπόγρηδες και Πάντοι

Η βλακώδης ειρωνεία για παίκτες που τρύπησαν τα ταβάνια τους. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.