Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπόγρηδες και Πάντοι

Μπόγρηδες και Πάντοι
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 00:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πόσες ειρωνείες, αλήθεια, δεν έχει ακούσει / διαβάσει ο Μπόγρης για προηγούμενους έντονους πανηγυρισμούς του σε καλάθια; Πόση χλεύη; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι ο Μπόγρης απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο απ' αυτό που ζει γι' αυτό και αντιδρά έτσι; Είναι ένας τύπος φτωχός σε ταλέντο αλλά πλούσιος σε πείσμα και θέληση. Είναι ένας τύπος ο οποίος παίζοντας στον Ολυμπιακό δεν έπιασε απλά το... ταβάνι του, το τρύπησε κι έχτισε μερικούς ορόφους ακόμα. Νομίζω δεν αξίζει ειρωνεία, σεβασμό αξίζει γι' αυτό που κατάφερε.

Όπως σεβασμό, απεριόριστο, για να το πάμε και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, άξιζε ο Τάσος Πάντος. Ήταν κι εκείνος ανάλογη περίπτωση. Ο Μεγαλοδύναμος δεν τον είχε προικίσει με πολύ ταλέντο. Του έδωσε όμως ατσάλινη θέληση. Κι αυτή η θέληση τον έστειλε στο λιμάνι από την ταπεινή Προοδευτική όχι απλά για να βάλει το όνομά του στην τεράστια λίστα των παικτών του Θρύλου. Έμελλε να γράψει ιστορία ο Παντούρου. Να αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο. Να ξεπεράσει και το δικό του αγωνιστικό ταβάνι και κάθε φορά να ξεπερνάει τα όριά του.

Οι Μπόγρηδες και οι Πάντοι δίνουν ξεχωριστό χρώμα στις αγαπημένες μας ομάδες. Οι Σπανούληδες και οι Καραπιάληδες μας μαγεύουν αλλά με τους Μπόγρηδες και τους Πάντους αισθανόμαστε πιο οικεία. Αποτελούν την προσωποποίηση και την απόδειξη ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν τα όνειρα που έκανε ο καθένας μας μικρός.

Διαβάστε επίσης