Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το νου μας «ρεμάλια»

Το νου μας «ρεμάλια»
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ποιά είναι η πρώτη φράση που μου έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενος το αυριανό Λεβαδειακός-Ολυμπιακός; «Το νου σας ρεμάλια», του αλησμόνητου Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι». Όταν εφιστούσε την προσοχή στους γιους του ώστε να είναι προσεκτικοί και να μην δυσαρεστήσουν την αγαπημένη του Μάρω Κοντού και φύγει από το σπίτι.

Ρεμάλια προφανώς δεν είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού, μια χαρά τύποι είναι, αλλά αναμφίβολα το νου τους ΠΡΕΠΕΙ να τον έχουν από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό του αυριανού αγώνα στη Λιβαδειά. Βλέπετε, συζητούν όλοι για το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο δικό του ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα λες και είναι αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει.

Δεν θα κερδίσει αν θεωρήσουν άπαντες αυτονόητο ότι θα κερδίσει. Αυτονόητο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κανένα αποτέλεσμα. Ειδικά η φετινή χρονιά έχει δοκιμάσει τις ψυχολογικές αντοχές του οργανισμού Ολυμπιακός με τις άπειρες και σημαντικές ποδοσφαιρικές αδικίες.

Και δε μιλάμε πρωτίστως για διαιτητικές (που έχουν συμβεί και τέτοια λάθη ουκ ολίγα) αλλά ποδοσφαιρικές. Στα... δίχτυα έβαλε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη αλλά έφυγαν... ατσαλάκωτοι.

Το νου τους όλοι όσοι αγωνιστούν λοιπόν αύριο στη Λιβαδειά. Δεν είναι εκδρομή για... σουβλάκι. Είναι το πρώτο από μια σειρά ΔΥΣΚΟΛΩΝ αγώνων στην προσπάθεια των ερυθρολεύκων για να εξαντλήσουν και την τελευταία... ικμάδα ελπίδας για τον τίτλο. Ο Λεβαδειακός μοιάζει αδύναμος φιγουράροντας προτελευταίος με μόλις 8β. συγκομιδής αλλά η αλήθεια είναι πως η θέση του είναι ως ένα βαθμό και... μαγική εικόνα.

Στην εντός έδρας ήττα του (0-2) από τον Αστέρα έμεινε με 10 παίκτες στο 50' και δέχθηκε τα γκολ μετά. Στην ήττα 3-2 στη Λαμία ήταν 2-2 ως το 82'. Στην εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη με 2-1 είχε δύο δοκάρια με τον Ιωαννίδη, το 1ο στο 0-0 και το 2ο για να ισοφαρίσει σε 1-1. Τον Απόλλωνα τον κέρδισε 1-0 σκοράροντας αν και ο ίδιος ο Λεβαδειακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο! Και φυσικά θυμόμαστε όλοι μας πόσο είχε ζοριστεί ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη για να τον... λυγίσει με το γκολ-φάουλ του Λάζαρου στο 62'.

Γι' αυτό λοιπόν, ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ματς του ΠΑΟΚ έως ότου δώσει το δικό του ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά. Ψυχή, μυαλό και σώμα ΕΚΕΙ και ΜΟΝΟ εκεί!

Διαβάστε επίσης