Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο τίτλος του «τσούκου τσούκου ball»

Ο τίτλος του «τσούκου τσούκου ball»
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 - 08:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πολύ θέλουμε να διαψευστούμε αλλά η φετινή Σούπερ Λίγκα θα μείνει στην ιστορία ως το πρωτάθλημα του «τσούκου τσούκου ball». Δε χρειάζεται να το κουράσει κανείς παρά μόνο να επισημάνει τα εξής: Ο ΠΑΟΚ έβαλε τρία γκολ στην Τρίπολη με πέντε τελικές. Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ στη Λιβαδειά με 20! Στην έως τώρα σούμα οι ερυθρόλευκοι έχουν 241 τελικές στο πρωτάθλημα και οι ασπρόμαυροι 162.

Ακόμα και τη χρονιά (2016/17) με προπονητή τον Πάουλο Μπέντο που κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχοντας μπόλικη ουσία στο παιχνίδι του, η διαφορά στις τελικές δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μετά το πέρας του πρωταθλήματος (και όχι του μισού όπως τώρα) οι ερυθρόλευκοι είχαν 404 τελικές ενώ ο δικέφαλος 422. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι όταν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ επισκέφθηκαν το Καραϊσκάκη έφυγαν ηττημένοι, οι δύο με 3άρες που με βάση την εικόνα ήταν τιμητικές, ο άλλος είχε χάσει πιο δύσκολα με 2-1, αλλά δίκαια.

Δεν «χωράνε» πολλά περισσότερα λόγια γι' αυτό που συμβαίνει φέτος. Η ανάγκη που έχει ο κόσμος να καλέσει την ομάδα κοντά του για να τραγουδήσει μαζί της «μιλάει» καλύτερα. Το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να παίζει σε κάθε ματς λες και πρέπει να υπερασπιστεί δικό του +1 στη βαθμολογία. Σα να μην υπάρχει αύριο. Παραμένοντας συνεπής στο πλάνο του ως το τέλος, θα κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό που τώρα μπορεί και να μη βρίσκεται στο μυαλό των πολλών.

Ο Ολυμπιακός άρχισε αυτό το καλοκαίρι την προσπάθεια για τον τίτλο όντας πολύ πίσω στην pole position. Το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας «δεμένη» ομάδα που ξέρει ποιά τι ζητάει στο γήπεδο, θα είναι εκείνος που θ' αρχίσει πολύ πιο μπροστά από τους άλλους.

Διαβάστε επίσης

Ten year challenge

Ten year challenge

Η διαδρομή του Θρύλου από το 2009 ως το 2019. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το νου μας «ρεμάλια»

Το νου μας «ρεμάλια»

Όταν η ατάκα του... Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό εν όψει Λεβαδειακού... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.