Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οι διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό μου»

«Οι διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό μου»
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 - 23:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην αρχή η γραμμή έλεγε «θα κάνει αύξηση ο Ιβάν στον Πρίγιοβιτς και θα τον κρατήσει». Ύστερα έγινε «αν επιμείνει ο Πρίγιο, θα τα... σκάσει για τον Μπεργκ». Ακολούθως προέκυψε ο Μπονατίνι που είναι πιο νέος και θα έχει και μεταπωλητική αξία. Τώρα το... ποίημα λέει: ο ΠΑΟΚ δεν υποκύπτει στις παράλογες απαιτήσεις της Γουλβς και στρέφεται σε Κεσερού και Γέντρισεκ...

Το... απεριόριστο μπάτζετ τελικά περιορίστηκε και φτάνει από τη μαμά πατρίδα του Λουτσέσκου για τον 32χρονο συμπατριώτη του στράικερ μέχρι τη... Θράκη και την Ξάνθη για τον Σλοβάκο φορ.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν πέρναγε με νίκη από την Τρίπολη και μειώνονταν η διαφορά από τον Ολυμπιακό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα ωστόσο ο Ιβάν αισθάνεται δυνατός. Οι... φωνές περιορίστηκαν. Και ν' ακούγονται εξάλλου κάποιες ακόμα, τις... βουλώνει η φάμπρικα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

Χαρακτηριστικός εξάλλου είναι ο τρόπος που προβλήθηκε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρίγιοβιτς στην εφημερίδα «Metrosport». «Πώς να μείνω; Τα λεφτά ήταν πολλά και ο ΠΑΟΚ δεν μου έκανε καμία πρόταση», είπε ο Σέρβος ξεβρακώνοντας όλους όσοι έλεγαν για επικείμενη συνάντηση με τον Σαββίδη στην οποία θα του στρώνονταν... χαλί με χρήματα για να παραμείνει στον Λευκό Πύργο. Για συγκεκριμένα ΜΜΕ ωστόσο αυτή η κουβέντα δεν είχε την ανάλογη προβολή, μπήκαν στην... κορυφή των κειμένων λιγότερο... ζημιάρικες ατάκες.

Κι αφού μιλάμε για λεφτά, αλήθεια, πόσα είναι τελικά αυτά τα πολλά, φοβερά λεφτά που διαβάζουμε / ακούμε ότι έχει επενδύσει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο; Και πώς ακριβώς τα έχει ξοδέψει; Ενδεικτικά της προπαγάνδας που γίνεται είναι μερικά «ρεπορτάζ» που έχουν «παίξει» πρόσφατα.

Σάιτ που λέγεται ότι είναι ιδιοκτησίας Σαββίδη (εμείς δεν έχουμε αποδείξεις, δεν μπορούμε να ασπαστούμε αυτές τις ανυπόστατες φήμες) έγραφε τον Μάιο του 2016. «Νέα αύξηση Μ.Κ. στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε άλλα 8 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τα 80 εκατ. σε 4 χρόνια κάτι που τον κατατάσσει με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ως τον μεγαλύτερο επενδυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ένα χρόνο ΜΕΤΑ, τον Ιούνιο του 2017, ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, έλεγε στο ραδιόφωνο: «Κάθε φορά που υπάρχει αύξηση πρέπει να καλύπτεται και το 10% του Ερασιτέχνη. Για τεχνικούς λόγους προκύπτει αυτό το 7.000.002. Μέχρι και την τελευταία αύξηση, ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει πάνω από 72 εκ. ευρώ. Με αυτά που θα βάλει τώρα θα πάει στα 80 εκ. ευρώ». Κάποιος είπε... ψέμματα για τα χρήματα του Σαββίδη, τα... φούσκωσε για την ακρίβεια.

Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος έχει σπεύσει να επαινέσει τον κ.Σαββίδη για τις επενδύσεις του στο ποδόσφαιρο και τον δικέφαλο. Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. «Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει βάλει πολλά χρήματα και νομίζω τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί», ήταν τα λόγια που είπε ο υφυπουργός ερωτηθείς για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ένας ιδιοκτήτης ο οποίος, πέρα από τα χρήματα που έχει επενδύσει, έδειξε από τις προγραμματικές του κιόλας δηλώσεις, ποιά θα ήταν μία από τις βασικές έγνοιες του ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. «Οι διαιτητές καλά θα κάνουν να διαβάσουν το βιογραφικό μου», έλεγε με νόημα τον Οκτώβρη του 2012 όταν αποφάσιζε να μπει στα κοινά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και μάλλον το διάβασαν προσεκτικά...

ΥΓ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό; Θυμάται κανείς ανάλογη δήλωση υπουργού;

Διαβάστε επίσης

Ten year challenge

Ten year challenge

Η διαδρομή του Θρύλου από το 2009 ως το 2019. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Next year challenge

Next year challenge

Ξέρουμε τι έκανε 10 χρόνια, ξέρει που θέλει να πάει τον επόμενο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.