Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ten year challenge

Ten year challenge
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 - 19:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια ο Ολυμπιακός μόλις είχε μπει σ' ένα έτος (2009) που έμελλε ν' αλλάξει την ιστορία του. Για την ακρίβεια, έμεινε στην ιστορία ως το τελευταίο μιας μεγάλης εποχής και μεταβατικό στάδιο της νέας. Την άνοιξη του 2009 ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, έκανε μάλιστα και το νταμπλ σ' εκείνο τον αλησμόνητο τελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τα πέναλτι του Νικοπολίδη.

Ωστόσο ήταν ολοφάνερο ότι εκείνη η σεζόν ήταν η ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου. Ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (από την Ανόρθωση) το καλοκαίρι του 2008 στοίχισε πολύ οικονομικά και λειτούργησε (έτσι φάνηκε τουλάχιστον, μην είμαστε απόλυτοι) προς την κατεύθυνση του άτακτου οικονομικού μαζέματος.

Γι' αυτό και το καλοκαίρι του 2009 οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν πιο σεμνά και ταπεινά. Κι αυτό δεν άγγιξε μόνο το ρόστερ αλλά και την τεχνική ηγεσία. Ο Βαλβέρδε έφυγε και τον διαδέχθηκε ο Κετσπάγια. Το 2009 λοιπόν ήταν η αρχή ενός μεγάλου τέλους. Του τέλους μιας διοικητικής εποχής κι ενός (από τα πολλά) σερί τίτλων. Η σεζόν 2009/10 βρήκε τον Ολυμπιακό 5ο στα play off και εν τέλει ν' αλλάζει χέρια και να περνάει σ' αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ten year challenge του Ολυμπιακού λοιπόν βρίσκει σήμερα την ομάδα με άλλα εφτά πρωταθλήματα, υγιή, ανεξάρτητη και διοικητικά σταθερή. Επίσης τη βρίσκει να έχει κάνει ένα δικό της restart το περασμένο καλοκαίρι και να ετοιμάζεται για έναν ακόμα μεγάλο κύκλο τίτλων και επιτυχιών εντός και εκτός συνόρων όπου σταθερά φιγουράρει κοντά στο τοπ30 της ΟΥΕΦΑ.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν το ten year challenge τον βρίσκει να προβληματίζεται για τη νέα φωτογραφία αφού θα πρέπει η λήψη να είναι μακρινή ώστε να χωρέσουν και οι άλλες κούπες. Στους άλλους δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβληματισμοί. Τα κενά στις τροπαιοθήκες τους είναι περισσότερα και από τα καθίσματα στα γήπεδά τους...

Διαβάστε επίσης

Next year challenge

Next year challenge

Ξέρουμε τι έκανε 10 χρόνια, ξέρει που θέλει να πάει τον επόμενο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ten year (limit up) challenge

Ten year (limit up) challenge

Πόσο... χαμένοι βγήκαν όσοι ήρθαν στον Ολυμπιακό; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.