Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί είναι Ολυμπιακός;

Τί είναι Ολυμπιακός;
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 - 09:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να μου επιτρέψετε αλλά θα αποφύγω να μιλήσω για τα διάφορα «τοξικά» που έδωσαν αφορμή για νέες κουβέντες στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Εκτός του ότι δεν παρατηρήθηκαν πρώτη φορά διάφορα «φαινόμενα» στους Ζωσιμάδες, τοποθετήθηκαν με σαφήνεια πιο αρμόδιοι από μένα, οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων». Προσωπικά θα σταθώ στις δύο, κατά τη γνώμη μου, πιο «δυνατές» ΘΕΤΙΚΕΣ εικόνες του αγώνα. Στις δύο εικόνες που, νομίζω, είναι συγκεντρωμένα όλα τα γονίδια του Θρύλου.

Η μία ήταν η φάση του 73', όταν ο Γκιλιέρμε με μια απίθανη ψηλοκρεμαστή κάθετη σμπαράλιασε την αμυντική γραμμή του ΠΑΣ κι έβγαλε τον Φορτούνη μόνο απέναντι στον Βελλίδη. Η δεύτερη ήταν η στιγμή που ο Φορτούνης, αν και ο Ολυμπιακός είχε πραγματικά πολύ καλές προϋποθέσεις για να φτάσει σ' ένα τρίτο γκολ, έκανε fair play βγάζοντας πλάγιο τη μπάλα αφού αντίπαλος (σ.σ.: ο Μπουκουβάλας) ήταν στο έδαφος.

Η κίνησή του αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού ο αντίπαλος ήταν πεσμένος στο έδαφος ακόμα και όταν η μπάλα, 1-2 λεπτά νωρίτερα δηλαδή, ήταν στην κατοχή των γηπεδούχων. Ωστόσο εκείνοι προτίμησαν να εκδηλώσουν επίθεση...

Αν σας ρωτήσουν λοιπόν τί είναι Ολυμπιακός, μην το πλατειάσετε. Δείξτε απλά αυτές τις εικόνες. Στη μία ο (στα χαρτιά αλλά τόσο κλασάτος) αμυντικός χαφ βγάζει μια ασίστ-αριστούργημα που ζηλεύουν τα 10άρια. Στην άλλη ο τύπος που φοράει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού (όλα έχουν τη σημασία τους) αρνείται να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που του δίνει μια στιγμιαία, λόγω τραυματισμού, υπεραριθμία.

Κι αν ανήκεις σ' αυτούς που λένε: δε σε σέβονται, γιατί να τους σεβαστείς;

Θα σου απαντήσω: και αυτό κάνει τη διαφορά του Ολυμπιακού με τους άλλους. Οι νόμοι που δεν έχουν γραφτεί σε κάποιο βιβλίο, αλλά τους αισθάνεσαι και τους τηρείς ευλαβικά.

Διαβάστε επίσης

Να ξαναμετρηθούμε

Να ξαναμετρηθούμε

Οι β' ρόλοι καλούνται ν' αποδείξουν αν αντέχουν ως πρωταγωνιστές. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Σε... fight mode

Σε... fight mode

Η ομοιότητα δεν είναι στα ονόματα αλλά στο... τσιπ του εγκεφάλου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ten year (limit up) challenge

Ten year (limit up) challenge

Πόσο... χαμένοι βγήκαν όσοι ήρθαν στον Ολυμπιακό; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.