Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κόλπο του... καρπουζά

Το κόλπο του... καρπουζά
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 - 18:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρυσι διασύρονταν στα Γιάννενα. Δεν κέρδιζε στη Λιβαδειά μήτε στο Περιστέρι. Αδυνατούσε να κερδίσει, είτε εντός, είτε εκτός, τον Αστέρα. Ναι, πέρυσι κέρδιζε στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ με τη γονατιά του Ενγκελς και δεν έχανε όπως φέτος με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς αλλά αν ρωτήσεις 100 Ολυμπιακούς σε ποιό από τα δύο ματς αισθάνθηκαν πιο γεμάτοι με την ομάδα τους λογικά οι περισσότεροι θα σου απαντήσουν αυτό που φανταζόμαστε...

Ο Ολυμπιακός φέτος ξανασυστήνεται με τον κόσμο του γιατί πέρυσι ήταν δυο ξένοι. Ο Ολυμπιακός, οι πιθανότητες και οι μπουκμέικερ λένε, ότι δεν θα είναι πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν. Θα είναι ωστόσο πιθανότατα εκείνος που θα έχει φουσκώσει περισσότερο τα στήθη των οπαδών του με περηφάνεια και τη μνήμη με όμορφες ποδοσφαιρικές εικόνες.

Οι συνεργασίες Λάζαρου και Φορτούνη. Οι μπακ που γίνονται χαφ. Οι αρτίστες Γκιλιέρμε και Νάτχο στον άξονα. Ο κέρβερος Σα, ο ανερχόμενος Καμαρά, οι τίμιοι Τοροσίδης, Γκερέρο και Μπουχαλάκης. Και φυσικά αυτός ο μικρόσωμος τύπος που λέγεται Ποντένσε και σε κάνει να νομίζεις ότι είναι σκιέρ γλιστρώντας υπέροχα πάνω στο χορτάρι.

Στο +6β. σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά ματς είναι ο Ολυμπιακός και με μεγαλύτερη ευστοχία και προσοχή αλλά και λιγότερη... εξυγίανση θα είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά με την αντίστοιχη περυσινή συγκομιδή του. Γι' αυτό «ευθύνονται» όσοι προαναφέραμε και, φυσικά, ο κύριος που κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Ο... καρπουζάς όπως τον είχε βαφτίσει πολύς κόσμος πριν τον γνωρίσει. Μόνο που όπως αποδείχθηκε, είναι από τους... μάστορες τους καρπουζάδες που ξέρει το κόλπο (σ.σ.: από τον ήχο που κάνει όταν το χτυπάει με τα δάχτυλά του) για να καταλάβει αν είναι μάπα ή όχι το καρπούζι.

Διαβάστε επίσης