Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ψάχνουμε καλύτερο, πρωταθλητή ψάχνουμε

Δεν ψάχνουμε καλύτερο, πρωταθλητή ψάχνουμε
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 - 08:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα για έναν αγώνα που είναι σετ μπολ για τον ίδιο και μόνο για τον ΠΑΟΚ (σε περίπτωση νίκης του) μπορεί να είναι ματς μπολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλαδή θέλουν να πάρουν το... σετ, για να δανειστούμε όρο από το τένις, ώστε να αυξήσουν θεαματικά τις ελπίδες τους για τον τίτλο.

Για τον δικέφαλο, που είναι σε πλεονεκτική θέση, ενδεχόμενη νίκη ουσιαστικά θα τον στέψει πρωταθλητή αφού θα ξεφύγει με 9β. και στην εξυγιαντική -ποδοσφαιρική- Ελλάδα αυτή δεν καλύπτεται, όχι μόνο σε 10 αλλά ούτε σε... 110 αγωνιστικές. Ακόμα και με «Χ» ο δικέφαλος θα μπορεί να κάνει πλάνο φιέστας για τον λόγο που αναφέραμε στην αμέσως προηγούμενη πρόταση...

Απόψε στην Τούμπα λοιπόν ψάχνουμε πρωταθλητή. Υποψήφιο αν κερδίσει ο Ολυμπιακός και μειώσει στους 3β. και βέβαιο αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ ή περίπου βέβαιο με ισοπαλία. Απόψε στην Τούμπα ΔΕΝ ψάχνουμε τον καλύτερο. Αυτόν τον ξέρουμε. Τον είδαμε και στο πρώτο ματς στο Φάληρο. Το βλέπουμε επί σειρά αγωνιστικών. Τον παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι. Όλοι είπαμε; Γράψτε λάθος. Ο αποψινός αντίπαλος δεν θα το παραδεχθεί ποτέ κι ας το ξέρει μέσα του.

Τί να περιμένουμε αγωνιστικά; Τα πάντα και τίποτα. Όπως σημειώναμε και σε χθεσινό κείμενο, σε τέτοια πολύ ιδιαίτερα ματς, είναι πιθανό να δεις όλα όσα στη θεωρεία γνωρίζεις να επιβεβαιώνονται. Ωστόσο μόνο απίθανο δεν είναι και να μπουν στο τραπέζι της κουβέντας γεγονότα που δεν μπορούσες καν να τα υποψιαστείς. Να δεις δηλαδή κομπάρσους να γίνονται πρωταγωνιστές και το αντίστροφο.

Στο δικό μου μυαλό το βασικό ζητούμενο είναι ν' αρχίσει, να διεξαχθεί και να τελειώσει σε πραγματικά αθλητικά και κόσμια πλαίσια το ματς. Και να κερδίσει ο καλύτερος. Ναι, αυτόν εννοώ κι εγώ...

Διαβάστε επίσης

Θύματα δίχως θύτες

Θύματα δίχως θύτες

Ο Σπύρος Γρομητσάρης τονίζει... Όχι άλλες ευχές! Μόνο δράσεις, επιτέλους, ώστε το ποτέ ξανά να γίνει πράξη.