Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεαλισμός, σεβασμός, πρόκριση

Ρεαλισμός, σεβασμός, πρόκριση
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 - 10:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ντιναμό - Ολυμπιακός λοιπόν. Αν νομίζεις ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απόψε στο Κίεβο είναι παιχνιδάκι, αναθεώρησε. Οι Ουκρανοί αξίζουν τον μέγιστο σεβασμό. Πώς να μην τον αξίζει εξάλλου μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι στο Νο21 του ranking της UEFA και οι ερυθρόλευκοι στο 35;

Πώς να μην αξίζει τον σεβασμό μια ομάδα που από τη σεζόν 2010/11 μέχρι και φέτος έχει απουσιάσει από τις νοκ-άουτ φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μόλις δύο σεζόν αποκλειόμενη μία (2011/12) από όμιλο Europa και άλλη μία (2016/17) από όμιλο Champions League.

Στις υπόλοιπες σεζόν η Ντιναμό μετράει 5 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς μετά τον χειμώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μιλάμε για μια ομάδα που προέρχεται από μια χώρα που πέφτει σε ποδοσφαιρική χειμερία νάρκη και συνηθίζουμε να λέμε ότι λόγω της 2μηνης (και βάλε) απραξίας ομάδες από 'κει είναι ανέτοιμες.

Φαντάσου να ήταν και έτοιμες δηλαδή πόσες προκρίσεις θα είχε. Στην ευρωπαϊκή της πορεία από το 2010/11 μέχρι φέτος η ομάδα του Κιέβου έχει αποκλείσει ομάδες όπως η Μπεσίκτας, η Μάντσεσερ Σίτι του Τουρέ, η Γκινγκάμπ, η Έβερτον του Μιραλάς και φυσικά η ΑΕΚ. Ως και σε προημιτελική φάση έχει φτάσει...

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει έναν σπουδαίο αντίπαλο με υψηλό μπάτζετ κι αν τα καταφέρει θα είναι μια σπουδαία επιτυχία. Ναι, και ο ίδιος στο ίδιο διάστημα έχει γράψει τη δική του πολύ σημαντική και λαμπερή ιστορία στην Ευρώπη. Γι' αυτό και μπορεί να ελπίζει και να πιστεύει ο καθένας στην πρόκριση. Όμως, η αισιοδοξία πρέπει να έχει μέτρο. Μέτρο και ρεαλισμό, δίχως να παραγνωρίζονται οι αντικειμενικές δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης

Less is more

Less is more

Κυνηγάει την πρόκριση, δεν τον κυνηγάει κανένας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.