Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρόσωπο της αλλαγής

Το πρόσωπο της αλλαγής
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 09:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Για τα τελευταία «κλικ» του Ολυμπιακού ως το φινάλε της σεζόν γράφαμε χθες τα οποία πρέπει να είναι το ίδιο καλά μ' αυτά που βλέπαμε ως τώρα και οδηγούσαν τους περισσότερους να τον χαρακτηρίζουν πιο ελκυστική και καλή ομάδα της σεζόν. Και χθες το απόγευμα οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Πρόσθεσαν μία ακόμα -ποδοσφαιρικά- χορταστική εμφάνιση στην φετινή «αλυσίδα» εδραιώνοντας την πεποίθηση όλων (όλων είπαμε; Γράψτε λάθος. Εκείνων που θέλουν να δουν) ότι υπάρχουν και σεζόν στο ποδόσφαιρο που ο 2ος είναι καλύτερος και 1ος στην εκτίμηση.

Μιλώντας για το 5-1 επί του ΟΦΗ δεν έχεις παρά να βγάλεις το καπέλο στους ερυθρόλευκους. Εκτός του ότι αγωνίστηκαν σ' ένα ακόμα ματς με απουσίες βασικών (σ.σ.: Ομάρ, Σισέ, Λάζαρος, Βούκοβιτς), κλήθηκαν στο 20λεπτο να αναπροσαρμόσουν εκ νέου τα πλάνα τους ώστε να καλύψουν τις έκτακτες απουσίες των Τοροσίδη και Καμαρά. Και τα κατάφεραν έξοχα παρότι «κουβαλούσαν» και το λογικό ψυχικό βάρος του αποκλεισμού από την Ντιναμό.

Αν έπρεπε να διαλέξω τί κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά τις γιορτές αυτό αφορά στην επιθετική του ευστοχία. Σε 14 ματς (και 221 τελικές) στο πρωτάθλημα εντός του 2018 οι ερυθρόλευκοι είχαν 21 γκολ ενώ σε 8 ματς (και 114 τελικές) μετά την Πρωτοχρονιά έχουν σκοράρει 24 φορές. Η διαφορά είναι τεράστια.

Κι αν αυτή η διαφορά περιγράφεται σε ένα πρόσωπο, τότε αυτός αναμφίβολα είναι ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος, τελικά, δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζαμε ή, αν θέλετε, μας έκανε ο ίδιος να νομίζουμε με την εικόνα του μέχρι τις γιορτές. Το ότι αποκτήθηκε μέσα Αυγούστου, μετά την προετοιμασία, και αντιμετώπισε 3-4 τραυματισμούς ως τα Χριστούγεννα που τον κράτησαν ακόμα πιο πίσω, οδήγησαν στη λανθασμένη εικόνα. Αναμφίβολα είναι καλύτερος απ' αυτό που είδαμε στο πρώτο μισό της σεζόν. Αν είναι πολύ καλύτερος ή κι άλλο καλύτερος απ' αυτό που έχουμε δει ως τώρα, μένει να το δούμε.

ΥΓ: Ότι τα πάει πολύ καλύτερα επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ν' ασχολείται με την αμυντική του λειτουργία. Στα πρώτα δύο λεπτά χθες ο ΟΦΗ είχε δύο πραγματικά καλές τελικές.

ΥΓ2: Η διαφορά μειώθηκε στους 7β. Μην τρέφουμε αυταπάτες, δεν θα γίνει καμιά ιστορική ανατροπή. Οι... Γκαλάκτικος της Τούμπας, στους οποίους έκανε πλάκα ο Άρης, θα... εξυγιανθούν αν χρειαστεί ώστε να μη μικρύνει κι άλλο η ψαλίδα. Όσοι έχουν ματάκια όμως καταλαβαίνουν και βλέπουν. Ένα καλό ματς έκανε ο ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Σε όλα τα άλλα, εξυγίανση.

ΥΓ3: Να έχεις τον ΟΦΗ να δίνει συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και το καλό ποδόσφαιρο και ν' ακούς κάτι φωνές από την «αυλή» της Τούμπας να φωνάζουν για λογαριασμό του, για δήθεν σφαγή. Συνεχίστε, αληθινά μας διασκεδάζετε με τη γραφικότητά σας. Μπορείτε και καλύτερα, είμαστε βέβαιοι.

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία «κλικ»

Τα τελευταία «κλικ»

Η... αμνησία της Τούμπας και η υποχρέωση του Ολυμπιακού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα σημαντικά ακολουθούν

Τα σημαντικά ακολουθούν

Τι έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός ως το τέλος και δεν είναι (μόνο) το κύπελλο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.