Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην... πυροβολείτε τον αρτίστα

Μην... πυροβολείτε τον αρτίστα
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 - 08:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παρακολουθώντας κανείς το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα δεν είχε παρά να αισθανθεί ότι βλέπει μια μικρή όσο και περιεκτική περίληψη, μια mini movie, της φετινής σεζόν των «ερυθρολεύκων».

Η επιθετική δημιουργία κυμάνθηκε ξανά σε υψηλά (21 τελικές) επίπεδα. Αντιθέτως ήταν μικρή η αναλογία τελικών / γκολ, δύο έβαλε ο Ολυμπιακός και το ένα ήταν αυτογκόλ. Για να συμβεί αυτό, επιβεβαιώθηκε, ξανά ότι η μεταφυσική δραστηριότητα είναι σε πλήρη εξέλιξη στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων. Το διπλό (!) δοκάρι, σαν σε μπιλιάρδο, του Χασάν τα λέει όλα...

Αυτή η μεταφυσική δραστηριότητα επιβεβαιώθηκε και με τον τραυματισμό του Τοροσίδη που ανάγκασε τον Μαρτίνς να αναπροσαρμόσει ξανά αρκετά νωρίς τα πλάνα του και να σκαρφιστεί πάλι κάτι (δεξί μπακ ένα 8άρι, ο Ανδρούτσος) για να καλύψει το κενό.

Αντιθέτως δεν είναι μεταφυσική δραστηριότητα, αλλά εξυγιαντική δραστηριότητα (ένα ακόμα χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν) αυτό που συμβαίνει και αφορά τους τραυματισμούς Φορτούνη και Ποντένσε. Πάτημα στο πόδι του Φορτούνη (ούτε φάουλ) άτσαλο μαρκάρισμα και χτύπημα λίγο κάτω από το γόνατο του Ποντένσε, που θα σήμαινε πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε (δεν έχουν δοθεί άλλα κι άλλα...).

Οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ανήκουν στους λιγοστούς αρτίστες του ταπεινού ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά οι αντίπαλοι επιμένουν να τους... πυροβολούν. Και, ΟΚ, μέσα στο παιχνίδι μπορεί να πει κανείς, όλα επιτρέπονται. Οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να σε σταματήσουν όπως μπορούν. Ο διαιτητής όμως τί κάνει; Ποιά είναι η ευθύνη και η υποχρέωσή του; Μήπως, όπως ρητά λένε οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, να προστατεύει τους αρτίστες;

*Μεταφυσική δραστηριότητα

**Μπουνιές - κλοτσιές

Διαβάστε επίσης

Όχι συγνώμες, νίκες

Όχι συγνώμες, νίκες

Η σημαντική ατάκα του group therapy και η τελική αξιολόγηση από τη διεύθυνση προσωπικού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.