Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μόνη αλλαγή που ΔΕΝ πρέπει να γίνει

Η μόνη αλλαγή που ΔΕΝ πρέπει να γίνει
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019 - 09:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Δεν πρέπει ν' αλλάξουν πολλά τη νέα σεζόν», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε μια ποδοσφαιρική κοινωνία που «διψάει» για μεταγραφές ακούστηκε σαν... μαχαιριά στην καρδιά. Βλέπετε, μετά τον «καταραμένο» Φλεβάρη, αρκετοί πήγαν προς τη γνωστή πλευρά του: «να φύγουν όλοι με πρώτο τον προπονητή». Κι αν όχι όλοι, η επιθυμία ήταν να φύγουν πολλοί.

Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Μαρτίνς ωστόσο έχουν τέτοια διάθεση. Όσο περνούν οι μέρες εξάλλου και καταλαγιάζει η πικρία και η απογοήτευση για τους αποκλεισμούς με Ντιναμό και Λαμία και τον τρόπο που αυτές ήρθαν (με την αίσθηση ότι την... είχε την Ντιναμό ενώ με τη Λαμία έπεσε ξανά για ύπνο ο ποδοσφαιρικός Μεγαλοδύναμος), υπάρχει και πάλι αρκετή ορατότητα στο λιμάνι. Βλέπουν ξανά καθαρά όσα είχαν... θολώσει λίγο μετά τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου. Και τώρα που έφυγε η ομίχλη βλέπουν ξανά ότι από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι τώρα έχουν κάνει πράγματι καλή δουλειά.

Δεν απέδωσε από πλευράς αποτελεσμάτων / τίτλων όσο θα ήθελαν και έπρεπε αλλά μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι άδικο. Μερικές γιατί τις περισσότερες είναι δίκαιο και ευτυχώς που ισχύει αυτό. Για να πάμε και στο... παρασύνθημα, ασχέτως του τι πιστεύω εγώ, εσύ ή ο άλλος για τις αλλαγές που «πρέπει» να γίνουν στο ρόστερ (ή και τον πάγκο για όσους έχουν τη συγκεκριμένη γνώμη, δεν την ασπάζομαι αλλά δεν έχει και σημασία), το σίγουρο είναι ένα: ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο Ολυμπιακός να κρατήσει την ίδια φιλοσοφία.

Τη φιλοσοφία που λέει: προηγείται το ποδόσφαιρο. Το πόσες και τι είδους αλλαγές θα κάνει, είτε μου / σου αρέσει, αυτός που πληρώνει θα το αποφασίσει κι ας κοπανιόμαστε εμείς οι απέξω. Όμως δεν έχει δικαίωμα ο Ολυμπιακός να βάλει ξανά το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα γιατί αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί γι' αυτό.

Διαβάστε επίσης

Με τα κλοπιμαία στα χέρια

Με τα κλοπιμαία στα χέρια

Το χθεσινό τρολάρισμα του ΠΑΟ (περί Αδριατικής Λίγκας) ήταν ασορτί με την επί σειρά ετών προσπάθειά του για πρόκριση σε F4, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.