Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τα κλοπιμαία στα χέρια

Με τα κλοπιμαία στα χέρια
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 - 19:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το πιο εύκολο στη χρονική συγκυρία που βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του είναι να (την) απαξιώσεις. Να ρίξεις κι εσύ ένα επιπλέον ανάθεμα. Να χλευάσεις. Είναι της... μόδας. Προσπάθησε να το κάνει ο Παναθηναϊκός χθες με την ανακοίνωσή του. Προφανώς ανεπιτυχώς. Όπως ανεπιτυχής είναι η προσπάθειά του να πάει φάιναλ φορ επί σειρά ετών. Πέρα από τα ελληνικά σύνορα, δίχως την «ομπρέλα» του... φάρου, το τριφύλλι μαραίνεται.

Σε αντίθεση με την (πιθανότατα) συντριπτική πλειοψηφία όλων όσοι διαβάζετε, προσωπικά ΔΕΝ μπερδεύω τα πράγματα. Ότι ο Ολυμπιακός είναι σε κακή κατάσταση δεν αναιρεί / αφαιρεί τα χίλια δίκια της απόφασης για αποχώρηση από την ελληνική μπασκετική τοξική πραγματικότητα. Ακόμα κι αν (λέμε τώρα, φτου φτου) δεν κάνει ούτε μία νίκη ως το τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός και μείνει εκτός και των πλέι οφ της Ευρωλίγκα, αυτό δεν θα του δίνει άδικο στην απόφαση αποχώρησης. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με την ήττα. Με την κλοπή έχει πρόβλημα. Με τις σημαδεμένες τράπουλες. Αν αξίζει να χάσει, ας χάσει. Όχι όμως να μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο στο σπίτι του ληστές να τον ξαφρίζουν κι αυτός να το υπομένει.

Αυτό ακριβώς έκανε ότι (τάχα μου) δεν κατάλαβε χθες η ΚΑΕ ΠΑΟ που λέει ότι θέλει ν' ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα. Ό,τι κι αν πουν, όσο κι αν χλευάσουν, υπάρχει η πραγματικότητα που θα τσούζει. Κι αυτή η πραγματικότητα λέει ότι στα μεταξύ τους ματς εντός συνόρων ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε αναλογία νίκης / ήττας ενώ εκτός συνόρων, παραδόξως πως, η πλάστιγγα γέρνει φανερά υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός τον έχει κερδίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στην Ευρώπη και σε κάθε πιθανό και απίθανο τόπο. Εντός, εκτός και σε ουδέτερα.

Να μπω σε τεχνικές αναλύσεις για το μπασκετικό κομμάτι και τι φταίει δεν θα το κάνω. Δηλώνω παντελώς αναρμόδιος. Μπορώ ωστόσο να κρίνω, και να επικροτήσω, το μέχρι τέλους της ΚΑΕ. Ναι, θα πληγωθεί και ο Ολυμπιακός, εξ' αρχής ήταν δεδομένο, όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Φαντάσου να βλέπεις αγνώστους να βγαίνουν από το σπίτι σου με κλοπιμαία στα χέρια. Θα συνεχίσεις να τους βλέπεις ν' απομακρύνονται ή θα τρέξεις να τους πιάσεις κι ας είσαι και ξεβράκωτος;

Διαβάστε επίσης