Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντέρμπι να ΜΗΝ το κάνει ο Ολυμπιακός

Ντέρμπι να ΜΗΝ το κάνει ο Ολυμπιακός
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 - 09:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αποτελεί αφορμή για κουβέντα. Το δήλωσε και ο Κώστας Φορτούνης. Ερωτάται συχνά και ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς, καθώς και άλλοι παίκτες. Ο λόγος γι' αυτά τα «μουδιασμένα» ξεκινήματα των αγώνων του Ολυμπιακού που καμιά φορά είναι πολύ μεγαλύτερα, φτάνουν μέχρι ολάκερο ημίχρονο.

Πολύς κόσμος λέει ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή αφαιρεί από το σημερινό ματς του ΟΑΚΑ τον χαρακτηρισμό: ντέρμπι. Τυπικά αυτό το ματς αποτελεί τον ορισμό του ντέρμπι για τον Ολυμπιακό (και φυσικά τον Παναθηναϊκό). Ουσιαστικά υπάρχουν όντως διαφορές που κάνουν κάποιον, αφελώς, να πει ότι δεν είναι ντέρμπι. Η χρηματιστηριακή αξία των ερυθρολεύκων υπολογίζεται στα 63,9 εκατ. ευρώ ενώ των πρασίνων στα 16,7. Όμως, με το που θα σφυρίξει ο διαιτητής για πρώτη φορά, όλα μπορεί να πάνε... περίπατο. Μπορεί, όχι σίγουρα.

Θα πάνε περίπατο αν ο Ολυμπιακός δώσει αφορμή να μιλάμε μετά το ματς, ξανά, για τα μουδιασμένα ξεκινήματα και τα χαμένα α' ημίχρονα. Αν ο Ολυμπιακός πιστέψει ότι από μόνες τους η διαφορά δυναμικότητες και χρηματιστηριακής αξίας θα του προσφέρουν τη νίκη στα χέρια δίχως να ιδρώσει τη φανέλα. Αν ο Ολυμπιακός εμφανίσεις μερικές επιπολαιότητες που έχει εμφανίσει σε προηγούμενα ματς και δη εντός του «καταραμένου» Φεβρουαρίου.

Ντέρμπι θα γίνει μόνο αν συμβούν τα παραπάνω. Ντέρμπι λοιπόν καλείται να ΜΗΝ το κάνει ο Ολυμπιακός. Να μπει συγκεντρωμένος, αποφασισμένος και δίχως διάθεση για... παιχνίδια. Στο διά ταύτα, εκ των προτέρων μπορεί να πει κανείς: δείξε μου το πρώτο 5λεπτο σου αν σου πω τι ματς θα κάνεις κι αν μετά θα υπάρχουν αφορμές για μουρμούρα.

Όπως σημείωνα και χθες, ο Ολυμπιακός οφείλει, πριν και πάνω απ' όλα στον ίδιο τον εαυτό του που αδίκησε τον Φεβρουάριο, να κερδίσει πειστικά αυτό το ματς. Και όταν λέω πειστικά, δεν εννοώ απαραίτητα με μεγάλο σκορ, τα μεγάλα σκορ δεν προγραμματίζονται, συμβαίνουν. Πειστική να είναι η εμφάνισή του κι ας κερδίσει, εν τέλει, με... μισό - μηδέν.

Διαβάστε επίσης

Με τα κλοπιμαία στα χέρια

Με τα κλοπιμαία στα χέρια

Το χθεσινό τρολάρισμα του ΠΑΟ (περί Αδριατικής Λίγκας) ήταν ασορτί με την επί σειρά ετών προσπάθειά του για πρόκριση σε F4, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.