Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «βάρος» ενός γκολ

Το «βάρος» ενός γκολ
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 - 11:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Κώστας Φορτούνης είχε σκοράρει τρεις φορές με την ΑΕΛ για την ελληνική Λίγκα. Και σκόραρε μία στο χθεσινό ματς της Εθνικής στο Λιχτενστάιν. Δε χρειάζεται να είσαι ο πλέον ειδικός για να καταλάβεις τι είχε μεγαλύτερο «βάρος» στην διεθνή κοινή γνώμη. Προφανώς το χθεσινό, όχι τα τρία προ μηνών.

Το χθεσινό σημειώθηκε σ' ένα διεθνές ματς για τα προκριματικά του EURO έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν αδύναμος. Με την εικόνα που συνεχίζει να «βγάζει» προς τα έξω το ελληνικό ποδόσφαιρο όλο και λιγότερο θα το παίρνουν οι ξένοι στα σοβαρά. Όταν όμως η εντός συνόρων εικόνα ενός παίκτης, όπως π.χ. τώρα ο Φορτούνης, συνάδει με την διεθνή τότε τραβάει την προσοχή.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Χθες είχε ένα από τα δυσκολότερα βράδια της καριέρας του. Ασένσιο, Σεμπάγιος και Άλμπα έβγαιναν κατά... κύματα από την πλευρά του. Τον έβαζαν συνεχώς στη μέση. Εφιάλτης. Κι όμως, στάθηκε και με το παραπάνω. Στους διακριθέντες της Νορβηγίας συμπεριλήφθηκε. Γι' αυτό και η... μετοχή του Ελαμπντελαουΐ έχει εκτοξευθεί ξανά. Τα απίθανα ματς που έχει κάνει φέτος με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη τα επαναλαμβάνει και με την εθνική του ομάδα.

Στο διά ταύτα, μπορεί όλοι εμείς να πλήττουμε λίγο δίχως τους αγώνες των συλλόγων, ωστόσο για την διεθνή ποδοσφαιρική αγορά τα ματς των εθνικών, ακόμα και με το Λιχτενστάιν, θεωρούνται σοβαρά τεστ και τα παίρνουν σοβαρά υπόψιν. Και καταλαβαίνει κανείς πως όταν το ρόστερ του Ολυμπιακού σκορπίζει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάθε φορά που παίζουν οι εθνικές ομάδες, κάτι πραγματικά καλό υπάρχει στο Ρέντη και όχι επικοινωνιακό.

Διαβάστε επίσης

Το μάθημα του 1-4

Το μάθημα του 1-4

Το «εγώ» και το «εμείς» σε μία ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.