Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Προτό «μιλάει» καλύτερα

Ο Προτό «μιλάει» καλύτερα
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 - 10:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Προκαλεί σε κανέναν έκπληξη ο ντόρος γύρω από το όνομα του Ομάρ; Είναι σε καλή ηλικία, είναι σούπερ και εκτός από βασικός με τον Ολυμπιακό είναι και βασικός με την Εθνική Νορβηγίας.

Προκαλεί σε κανέναν έκπληξη ο ντόρος γύρω από τον Φορτούνη; Είναι σε καλή ηλικία, είναι σούπερ και εκτός από βασικός με τον Ολυμπιακό είναι και βασικός με την Εθνική Ελλάδας.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε την ίδια ερώτηση και να απαντάμε ακριβώς το ίδιο και για τους Κούτρη, Καμαρά, Σισέ, Μεριά. Σιγά σιγά θα μπορούμε να λέμε τα ίδια και για τον Μασούρα ή τον Σα.

Όλοι (ή περισσότεροι έστω) οι παραπάνω είδαν να τους συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα από τη μέρα που δίπλα στο όνομά τους μπήκε ένα πιο βαρύ όνομα, αυτό του Ολυμπιακού. Και σε δύο χρονιές μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι δεν κατακτούν το πρωτάθλημα... Παρά τα όσα λέγονται δεξιά και αριστερά, όλοι wanna be Ολυμπιακός είναι. Αυτόν έχουν ως πρότυπο, αυτόν που λατρεύουν να μισούν.

Το τί μπορεί να κάνει το brand που λέγεται Ολυμπιακός το «διηγείται» καλύτερα από τον καθένα το στόρι του Σίλβιο Προτό. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Σίλβιο το καλοκαίρι του 2016 είχε... ξεπέσει, ως ελεύθερος από την Άντερλεχτ, στην Οστάνδη.

Και στο τέλος Αυγούστου του 2017, ελέω Χάσι, βγήκε από το ποδοσφαιρικό «νεκροταφείο» όπου είχε αποσυρθεί για να «πεθάνει» ήσυχα, και ξανάνιωσε. Βρέθηκε να παίζει στο Champions League και το καλοκαίρι του 2018, στα 35 του πια, έκανε μία ακόμα μεταγραφή, στο Καμπιονάτο και μια σημαντική ομάδα όπως η Λάτσιο!

Αν αυτό δεν περιγράφει συνοπτικά αλλά τέλεια του τί κάνει σε μια καριέρα ο Ολυμπιακός, τότε τί άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς;

Διαβάστε επίσης