Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Νικητής

Ολυμπιακός Νικητής
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 - 09:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι ξεκάθαρο, όσο και να μην το θέλει κανείς, το μυαλό... ξεφεύγει στην επόμενη σεζόν. Μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς, και καλά κάνει, παραμένει προσηλωμένος στα ματς που ακολουθούν ως το φινάλε της σεζόν. Είπαμε, οι τελευταίες εικόνες μένουν και θέλει ο Πορτογάλος να είναι καλές.

Όσον αφορά στην επόμενη σεζόν, είναι ξεκάθαρο τί θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός. Να συνεχίσει έχοντας σε προτεραιότητα την ποδοσφαιρική λογική. Αυτή που δεν υπήρχε στον βαθμό που έπρεπε πέρυσι και επανήλθε φέτος. Γιατί αυτή, η ποδοσφαιρική λογική δηλαδή, θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθούν τα όποια αγωνιστικά λάθη που στερούν κάποιο τίτλο και φέτος.

Η λογική πρέπει να υπάρχει «κάτω» από κάθε επιλογή που θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι. Και φυσικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε «κομμάτι» του παζλ που θα σχηματίσει τον νέο Ολυμπιακό. Λογική, για παράδειγμα, ή δυνατότητα για καλύτερη σκέψη αν προτιμάτε, σε δύσκολες στιγμές των αγώνων, πρέπει να έχουν και ατομικά οι παίκτες. Λογική πρέπει να έχει και ο οργανισμός γενικά στον σχηματισμό του ρόστερ. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν για παράδειγμα παρατηρήθηκε ένα υπέρ...φόρτωμα παικτών στον άξονα γι' αυτό και έγινε πρόωρα (αλλά ήταν επιβεβλημένο) το διαζύγιο με τον Τουρέ. Αντιθέτως υπήρχαν στιγμές που αισθανόσουν ότι καλό θα ήταν να υπήρχαν 1-2 έξτρα λύσεις σε άλλες θέσεις.

Προφανώς δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα. Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες όπως οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες. Ο δρόμος για τον πρωταθλητισμό ωστόσο επιβάλλει να τους... προβλέπεις και τους αστάθμητους παράγοντες. Ξέρεις εξάλλου ότι θα παίξεις και πάλι απέναντι σε αντιπάλους που έχουν προβλέψει τις δικές τους αγωνιστικές κακοτοπιές και θα πάρουν...χέρι (βλέπε Βιεϊρίνια) βοήθειας όταν χρειαστεί ώστε να μη γλιστρήσουν.

Ο Ολυμπιακός... Νικητής, για να δανειστούμε και να τροποποιήσουμε το σλόγκαν του Δήμου Πειραιά, θα είναι ξανά εφόσον κάνει τα απλά και τόσο σημαντικά που θα εξυπηρετούν πρωτίστως το άθλημα. Αν το καλοσκεφτείς, το καλό του αθλήματος, εν τέλει, είναι κοινό με το καλό της ομάδας που φροντίζει να το προσέχει...

Διαβάστε επίσης