Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαφορά των οπαδών

Η διαφορά των οπαδών
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 - 17:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συνέτριψε, λέει, το ρεκόρ προσέλευσης στο μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ (Θεέ μου, σχώρα τους, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι) η ΑΕΚ με τα 18.310 εισιτήρια που διέθεσε στην «πικρή» της νίκη κόντρα στη Μπάμπεργκ. Ήταν σαν τα 50.141 που έκοψε πέρυσι με τον Λεβαδειακό την προτελευταία αγωνιστική που σφράγιζε μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά απο δύο δεκαετίες και βάλε.

Ήταν σαν τα εισιτήρια που έκοβε στην αρχή της φετινής σεζόν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός που η ομάδα πήγαινε καλά και τώρα, που ήρθαν οι αγωνιστικές σφαλιάρες, έχουν μείνει ξανά τα... παιδάκια με τους γονείς τους.

Για όλα τα παραπάνω (κι ακόμα περισσότερα παραδείγματα) καταλαβαίνω / επιβεβαιώνω ότι τα 24.670 εισιτήρια που έκοψε ο Ολυμπιακός στο πρόσφατο αδιάφορο ματς με τον Ατρόμητο δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Ήταν μια απόδειξη της διαφορετικότητας του κόσμου του Ολυμπιακού. Όχι, δεν έχω καμία διάθεση να «γλείψω» και να γίνω αρεστός. Ούτε απασχολεί εμένα, ούτε εκείνοι με έχουν ανάγκη. Γνωριζόμαστε πια για τα καλά.

Ο κόσμος της ΑΕΚ που γέμισε χθες το ΟΑΚΑ δεν αγάπησε την ομάδα, την πιθανή επιτυχία αγάπησε. Είναι ο ίδιος που... αγάπησε το χάντμπολ και θ' αγαπήσει και την... τρίλιζα αν κάνει ομάδα η ΑΕΚ και «κατέβει» σε ανάλογο πρωτάθλημα. Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που τραγουδάει εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ, απών ήταν πέρυσι από τη Λεωφόρο (και μερίδα των λίγων που πήγαιναν, δημιουργούσαν και προβλήματα) απών είναι και στο 2ο μισό φέτος.

Για να είμαι δίκαιος, είναι γνώρισμα του (νεο)οπαδού η αγάπη να είναι μεγαλύτερη για τις νίκες και τις επιτυχίες, παρά για την ομάδα. Απλά ο κόσμος του Ολυμπιακού το έχει σε σαφώς μικρότερη κλίμακα. Η μοναδική ένσταση που μπορεί να εκφράσει κανείς για τον κόσμο του Ολυμπιακού αφορά στην προσέλευση στο ΣΕΦ.

Σε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά η ομάδα έχει ανάγκη το πρόσωπο του κόσμου της, όχι την πλάτη του. Στις νίκες εξάλλου τα καταφέρνουν όλοι και μόνοι τους, στις στραβές έχουν ανάγκη.

ΥΓ: Κι εγώ, όπως κι εσείς και όλοι οι άλλοι, σ' αυτή την πραγματικότητα ζω, τη δύσκολη. Καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιος να κάνει επιλογές, να είναι αδύνατο να τα φέρει... βόλτα και να είναι παρών σε όλα τα ματς. Όμως, είναι πάρα πολύς ο κόσμος του Ολυμπιακού για να μη μπορεί να μαζέψει 10.000 νοματαίους στο ΣΕΦ, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός Νικητής

Ολυμπιακός Νικητής

Αν φροντίζεις για το καλό του αθλήματος, ουσιαστικά φροντίζεις και για το δικό σου καλό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.