Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαϊδεύει μάτια γιατί δεν χάιδεψε τα αυτιά (του)

Χαϊδεύει μάτια γιατί δεν χάιδεψε τα αυτιά (του)
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 - 08:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε 26 ματς (σ.σ.: εκκρεμεί το ματς με τον Παναθηναϊκό όπου δεν έγινε καταμέτρηση στατιστικών) ο Ολυμπιακός έφτασε τις 393 τελικές προσπάθειες στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρυσι σε 29 (σ.σ.: δεν έγινε της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ) είχε 376.

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα φέτος για τις τελικές του Ολυμπιακού. Κάποιοι τις λαβαίνουν σοβαρά υπόψιν. Άλλοι αδιαφορούν υπενθυμίζοντας ότι αυτές δεν δίνουν τίτλους. Το σίγουρο είναι ότι οι τελικές αποτελούν απόδειξη ότι μια ομάδα παίζει ποδόσφαιρο (ή προσπαθεί τουλάχιστον) και αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να τη δεις.

Ο Ολυμπιακός, με διαφορά από τον επόμενο, είναι η ομάδα που αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να δεις φέτος. Ναι, στην τροπαιοθήκη του δεν θα προσθέσει κάτι φέτος αλλά δεν μετριούνται όλα έτσι. Δεν πρέπει τουλάχιστον.

Υπάρχει το ποδόσφαιρο. Και ο Ολυμπιακός φέτος «υπηρετεί» το ίδιο το άθλημα. Και όταν «υπηρετείς» το ίδιο το άθλημα, όταν... χαϊδεύεις τα μάτια (και όχι τα αυτιά με δικαιολογίες) του κόσμου, θα έρθουν και οι τίτλοι και μια σειρά άλλων, απαραίτητων, αγαθών (σ.σ.: άνοδος χρηματιστηριακής αξίας, ενδυνάμωση του brand).

Ο Ολυμπιακός έκανε τα λάθη του πέρυσι, τα παραδέχθηκε μη χαϊδεύοντας πρωτίστως τα δικά του αυτιά, και το... πήρε αλλιώς. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε πια όλοι και ανυπομονούμε για τα προσεχώς.

Διαβάστε επίσης