Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία ανακοίνωση, 1000 ερμηνείες, μία αλήθεια

Μία ανακοίνωση, 1000 ερμηνείες, μία αλήθεια
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 - 15:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μπαίνει αναμφίβολα ψηλά στη λίστα με τις πιο έξυπνες και εύστοχες που έχει εκδώσει τούτη η διοίκηση. Κι αυτό δεν είναι απλά η δική μου γνώμη. Το καταλαβαίνεις από τον αντίκτυπο που είχε στην κοινή γνώμη. Και όταν λέω κοινή γνώμη, δεν εννοώ, μόνο, τον κόσμο. Το βλέπεις και από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε από τα ΜΜΕ.

Ας αφήσουμε έξω από την κουβέντα μας τα ΜΜΕ, όπως αυτό στο οποίο βρίσκεστε, που δεν έχουν κρύψει τη συλλογική τους συμπάθεια. Ας δούμε τί αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα υπόλοιπα. Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά βλέπει αφενός ότι στην ανακοίνωση ο καθένας έχει δώσει τη δική του... ερμηνεία.

Επιτυχία είναι κι αυτή για τον συντάκτη της. Να υπάρχουν δηλαδή πολλά επίπεδα σκέψης, πολλές αναγνώσεις που μπορεί να γίνουν και εξηγήσεις να δοθούν. Άλλοι έσπευσαν να πουν ότι δικαιώθηκαν ρεπορταζιακά. Άλλοι, οι γνωστοί, να επιτεθούν ξανά στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Υπάρχει ωστόσο ένα κύριο συναίσθημα σ' εκείνους που δεν είναι με τον Ολυμπιακό. Ανησυχία.

Περίμεναν / ήλπιζαν κάποια επίθεση μέσω της ανακοίνωσης που θα έδινε αφορμή για νέα σχόλια περί διχασμού και εσωστρέφειας στην ολυμπιακή οικογένεια. Αντιθέτως, στην ανακοίνωση συμπεριλήφθηκε και ο Σωκράτης Κόκκαλης στο γκρουπ των σοβαρών ισχυρών παραγόντων. Και υπογραμμίστηκε πως σε περίπτωση που, κάποια στιγμή στο κοντινό ή μακρινό μέλλον, αποφάσιζε να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά της ΚΑΕ Ολυμπιακός και υπήρχε το πεδίο να το κάνει, θα είχε την αμέριστη στήριξη της ΠΑΕ.

Και στο φινάλε της ανακοίνωσης υπήρξε η δημόσια δέσμευση του Βαγγέλη Μαρινάκη πως, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα γίνει εγγυητής για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Αυτό το τελευταίο ήταν και η πιο μεγάλη αλήθεια. Ο μέσος Ολυμπιακός δεν κάνει διακρίσεις. Κι όσοι παρασύρονται, σύντομα επιστρέφουν στη σωστή λειτουργία. Η διαχρονική συσπείρωση του κόσμου γύρω από όλα τα τμήματα του συλλόγου αποτελεί αληθινή «ασπίδα» σε εξωτερικές... επιθέσεις.

Μπορεί ν' ακούγεται ρομαντικό και κλισέ, αλλά δεν είναι. Μια ματιά να ρίξει κανείς στους... διπλανούς (π.χ. ποδόσφαιρο και μπάσκετ ΠΑΟ) καταλαβαίνει. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι εσύ που διαβάζεις τούτες τις γραμμές να «καθαρίζεις» το κεφάλι σου και να μην επιτρέπεις στους «απέναντι» να σε χρησιμοποιούν για να βλάψεις αυτό που λες ότι αγαπάς ποτίζοντάς σε με... δηλητήριο που στο παρουσιάζουν ως... γιατρικό.

Διαβάστε επίσης

Fake news, real football

Fake news, real football

Να χορταίνεις κι ας μένεις νηστικός από τίτλο... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πώς γίνεται...

Πώς γίνεται...

Να θυμάσαι σεζόν δίχως κούπα και να ξεχνάς άλλες; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.