Ντουντούκα
Ο Πασαλίδης... απορούσε, για το τι έκανε στον Γκιλιέρμε! Απορούσε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βαράτε «βιολιτζήδες»

Βαράτε «βιολιτζήδες»
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 - 22:45
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σ' ένα ματς (ΠΑΟ-Ολυμπιακός) που ο πάγκος των φιλοξενούμενων δέχθηκε επίθεση από χούλιγκαν (και με μαχαίρι όπως καταγγέλθηκε) στο 5ο λεπτό αλλά συνεχίστηκε μέχρι που διακόπηκε οριστικά, ο γηπεδούχος χλευάζει αντί να ευχαριστεί που δεν υπήρξε αποχώρηση από την αρχή.

Για το ίδιο ματς ο γιος του ιδιοκτήτη που μπήκε στο γήπεδο με όπλο και που ως γηπεδούχος ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ διατηρεί το δίχτυ προστασίας σε όλη την Τούμπα (παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν εμπιστεύεται και δεν μπορεί να ελέγξει τους οπαδούς του) επίσης ειρωνεύεται. Το κάνει μέσω του «χώρου» (instagram) που φαίνεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του από οπουδήποτε αλλού.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να κατανοήσουν ότι τέτοιες συμπεριφορές, ουσιαστικά, νομιμοποιούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον; Κι αν την επόμενη φορά ο δικός τους πάγκος, ως φιλοξενούμενος, δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στο 5ο λεπτό τί θα κάνουν; Θ' αποχωρήσουν ή θα κάτσουν να λογαριαστούν σαν... άντρες;

Η απάντηση είναι εύκολη. Προφανώς θα φύγουν αλλά τότε θα είναι αργά αφού οι ίδιοι είναι που θα έχουν δώσει το σύνθημα με τις σημερινές επικίνδυνες αντιδράσεις τους. Και το σύνθημα, προς κάθε χούλιγκαν είναι απλό: βαράτε βιολιτζήδες.

Διαβάστε επίσης

Πώς γίνεται...

Πώς γίνεται...

Να θυμάσαι σεζόν δίχως κούπα και να ξεχνάς άλλες; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.