Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί κρίνεται στη Λαμία...

Τί κρίνεται στη Λαμία...
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 - 13:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τί κρίνεται αύριο στη Λαμία; Ενδεχομένως και να κάνω πολύ λάθος, δεκτό να το συζητήσουμε, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που θα βγάλει σοβαρά αγωνιστικά συμπεράσματα για έναν παίκτη σ' ένα ματς όπως το αυριανό με τη Λαμία. Δηλαδή ο Μαρτίνς και ο κάθε Μαρτίνς δεν βλέπει τί μπορεί, ή δεν μπορεί, να κάνει ο Σολδάνο, ο Ντίας ή όποιος άλλος κάθε μέρα στην προπόνηση; Δεν έχει σαφή γνώμη, πια, για τις ικανότητές τους και το όποιο ταλέντο τους; Η λογική λέει πως έχει.

Εκτός όλων των άλλων, επειδή πλέον τα μάτια μας έχουν δει πολλά, προσωπικά αρνούμαι να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα για παίκτη που ήρθε σε μια ομάδα Γενάρη μήνα. Μα τι λέω, είδαμε και τί συνέβη με παίκτες όπως ο Χασάν που ήρθαν μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία και πάνω που προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό τραυματίστηκαν κι έμειναν κι άλλο πίσω. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Αιγύπτιο.

Υπάρχει ωστόσο κάτι που μπορεί και πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του ο Πορτογάλος αύριο στη Λαμία απ' όλους όσοι αγωνιστούν. Κι αυτό λέγεται «κίνητρο». Και επαγγελματισμός λέγεται. Και διάθεση λέγεται. Όλα μαζί, όλα σε ένα που κάνουν τον χαρακτήρα του παίκτη. Δεν θυμάμαι ποτέ τον Καμπιάσο να βαριέται σε κάποιο ματς του Ολυμπιακού. Ακόμα και με τις...Κουκουβάουνες όταν έπαιζε ήταν ψυχικά και σωματικά παρών 100%. Δεν περπάταγε. Δεν είχε ύφος. Δεν είχε τουπέ. Ήταν ένας από τους 11, δεν προσπαθούσε να μας υπενθυμίζει (με κακό τρόπο) ότι ήταν Ο Καμπιάσο. Πάσχιζε για το καλύτερο.

Αύριο στη Λαμία λοιπόν, όσοι παίξουν, οφείλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ο Σολδάνο να δείξει ότι θέλει να μείνει. Και ο Ντίας επίσης που το δήλωσε και η αλήθεια είναι ότι το έδειξε και στα πρόσφατα ματς με Παναιτωλικό (μπήκε αλλαγή) και Ξάνθη (ήταν βασικός). Το αν ήταν καλός ή όχι, είναι μια ΑΛΛΗ κουβέντα. Ότι είχε διάθεση ωστόσο, συμφωνούμε όλοι ότι υπήρξε τέτοια από μέρους του.

Θα υπάρξει και αύριο; Να υπάρξει και όχι μόνο από τον Ντίας (εφόσον παίξε) αλλά και από τους 11+3 που αναμένεται ν' αγωνιστούν.

Διαβάστε επίσης

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η... μεγάλη εβδομάδα, επανεκτίμησης των πραγμάτων, φαίνεται να έχει περάσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Βαράτε «βιολιτζήδες»

Βαράτε «βιολιτζήδες»

Οι επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές ασπρόμαυρων και πράσινων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.