Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΟΚ και η κολυμπήθρα του Σιλωάμ

Ο ΠΑΟΚ και η κολυμπήθρα του Σιλωάμ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 - 00:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Δικαιολογημένα φωνάζει ο Αστέρας», έγραψε ο Γιώργος Σαββίδης στο αγαπημένο του instagram (τον «τόπο» δηλαδή που η φωνή του και η παρουσία του γίνονται μεγαλύτερες) και αυτομάτως, για πολύ κόσμο, ήταν λες και βούτηξε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Εξαγνίστηκε ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα φετινό ποδοσφαιρικό αμάρτημα. Ο Αστέρας δικαιούνταν να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά προστέθηκε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των ανθρωπίνων λαθών υπέρ του δικεφάλου.

Ήταν ο ίδιος ο Γιώργος Σαββίδης που στο χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία είχε... ξεχάσει τους κωδικούς του «λογαριασμού» του στο instagram. Βεβαίως, αν τα σφυρίγματα ήταν ανάποδα λογικά θα είχε καλέσει ο ίδιος, πάντα μέσω instagram, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τις... ημέτερες δυνάμεις να αμυνθούν του εξυγιαντικού ποδοσφαιρικού εδάφους.

Σοβαρά μιλώντας, το τελευταίο που συμβαίνει επί των ημερών της εξυγίανσης είναι αυτό που αποτελούσε βασικό μότο εκείνων που την έφεραν. Η έκπληξη. Ποντάρουμε πια όλα μας τα χρήματα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πέσει... θύμα της. Με χέρια, πόδια και κεφάλια, θα φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει. Και κάπως έτσι γράφει ιστορία. Αήττητη ιστορία.

Καλά το είπε ο Γιώργης. Δεν θα γίνουν σαν αυτούς. Μόνο που η διαφορά δεν είναι αυτή που φαντασιώνεται αλλά η πραγματικότητα των τίτλων. Πώς θα μπορούσε να συγκριθεί ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό; Ο δικέφαλος έχει βιώσει σε όλη τη ζωή του τις χαρές των ερυθρολεύκων σ' ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Και όχι Σ/Κ με Πάσχα μέσα, απλό.

ΥΓ: Να με συμπαθάτε αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη η σημερινή επιτυχία της Κ17 του Ολυμπιακού είναι, ακόμα, μισή. Θα ολοκληρωθεί όταν (έστω) 1-2 απ' αυτά τα πιτσιρίκια θα γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας. Αυτός (πρέπει να) είναι ο μεγάλος και αληθινός στόχος, όχι ένας τίτλος που ξεχνιέται μαζί με τα like.

Διαβάστε επίσης

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η... μεγάλη εβδομάδα, επανεκτίμησης των πραγμάτων, φαίνεται να έχει περάσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Βαράτε «βιολιτζήδες»

Βαράτε «βιολιτζήδες»

Οι επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές ασπρόμαυρων και πράσινων. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.