Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για κάθε «εγκληματική» υπάρχει ένας Ερνέστο

Για κάθε «εγκληματική» υπάρχει ένας Ερνέστο
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019 - 13:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χαζεύοντας κανείς το ποδόσφαιρο στην κορυφαία του έκδοση διαπιστώνει ότι είναι γεμάτο με πρώην παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού. Όποια... πέτρα κι αν σηκώσεις ένας πρώην ερυθρόλευκος βρίσκεται από κάτω. Ο Βαλβέρδε αναμφίβολα είναι ο πιο λαμπερός «εκπρόσωπος» ανθρώπων που πέρασαν από το μεγάλο λιμάνι και διαπρέπουν. Ποιόν να (πρωτο)θυμηθείς;

Μανωλάς, Μιλιβόγεβιτς, Τουρέ, Μήτρογλου, Σάμαρης, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Μαζουακού, Μιραλάς και τόσοι άλλοι παίκτες ήρθαν περίπου άγνωστοι στον Ολυμπιακό και μοσχοπουλήθηκαν και διαπρέπουν (ή διέπρεψαν αφού τα χρόνια έχουν περάσει).

Και φυσικά κάτι ανάλογο έχει γίνει με τους προπονητές. Και ο Βαλβέρδε δεν ήρθε ως σούπερ όνομα ενώ και στο δεύτερο πέρασμά του άφηνε πίσω του μια αποτυχία με τη Βιγιαρεάλ. Και ο Ζαρντίμ κέρδισε από τον Ολυμπιακό αν και έμεινε μόλις μισή σεζόν. Και ο Μίτσελ (που ήταν βαρύ όνομα αλλά κυρίως ως παίκτης) παρότι δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Όλοι αυτοί, και πολλοί περισσότεροι που χρειαζόμαστε βιβλίο να θυμηθούμε, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σ' εκείνους που αναπαράγουν (και διασύρονται) ακόμα και τώρα (με μεγαλύτερη προφανώς ένταση) τα περί «εγκληματικής οργάνωσης» προσπαθώντας να αποδομήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Η δική τους «τιμωρία» είναι αυτό ακριβώς που συνέβη χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη, δηλαδή ο θρίαμβος του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού. Για κάθε «εγκληματική» θα υπάρχει ένας Ερνέστο να τους θυμίζει πόσο γελοία είναι όλα όσα υποστηρίζουν.

Διαβάστε επίσης

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η... μεγάλη εβδομάδα, επανεκτίμησης των πραγμάτων, φαίνεται να έχει περάσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.