Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού
Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 - 14:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, στην πρόσφατη συνέντευξη στη Nova, εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, έδωσε αφορμή για ωραία συζήτηση. Επέλεξε τον Κώστα Φορτούνη για MVP. Αναμφίβολα η γνώμη του έχει αξία. Προφανώς τη μεγαλύτερη όλων. Αυτός είναι ο προπονητής. Αυτός βλέπει τους παίκτες κάθε μέρα στο Ρέντη. Αυτός έχει όλα τα δεδομένα για να κρίνει με ασφάλεια τους παίκτες του. Ξέρει τί τους έχει ζητήσει από πριν και αν έχουν ανταποκριθεί σε κάθε ματς.

Προσωπικά θεωρώ εξίσου σημαντικούς για την ομαλή λειτουργία του φετινού Ολυμπιακού τον Γκιλιέρμε, τον Ομάρ, τον Ποντένσε, ακόμα και τον Σα. Κάποιος θα μπορούσε να αναφερθεί και στον Σισέ ή τον Καμαρά. Όποιον κι αν επιλέξεις, δίκιο θα έχεις. Κι αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού.

Πόσο αντιφατικό είναι αλήθεια; Να μιλάς για επιτυχία σε μια χρονιά που η πιο εξοικειωμένη με τους τίτλους ομάδα έμεινε με άδεια χέρια.

Κι όμως, δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι η χρονιά του Ολυμπιακού είναι επιτυχημένη. Την επιτυχία ή την αποτυχία δεν την ορίζεις με την απλοϊκή σκέψη που λέει: άσπρο ή μαύρο. Λαβαίνεις σοβαρά υπόψιν σου τα δεδομένα. Αν ο Ολυμπιακός έμπαινε φέτος στη σεζόν με μια ομάδα έτοιμη από πέρυσι που τα είχε πάει περίφημα και είχε κατακτήσει τίτλο αλλά έμενε άτιτλος, τότε θα ήταν αποτυχία.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο φέτος μπήκε με βασικό στόχο να γίνει ξανά ομάδα χτίζοντας πάνω σε συντρίμμια. Και έγινε κι αυτό συνιστά επιτυχημένη τη χρονιά.

Διαβάστε επίσης

Ναι, είναι προφανές

Ναι, είναι προφανές

Η λεπτή... γραμμή (προέλευσης χρήματος) μεταξύ χουλιγκανισμού και διαμαρτυρίας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η νηστεία του Ολυμπιακού

Η... μεγάλη εβδομάδα, επανεκτίμησης των πραγμάτων, φαίνεται να έχει περάσει. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.