Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο 2ος αρέσει πιο πολύ από τον 1ο

Όταν ο 2ος αρέσει πιο πολύ από τον 1ο
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 - 08:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τού άξιζε του Ολυμπιακού να τελειώσει τη φετινή σεζόν στη Λάρισα με τον τρόπο που την τελείωσε. Με νίκη, με τρία γκολ, με μηδέν παθητικό, με υπέροχα γκολ, με δοκιμές ποδοσφαίρου για την πιο ποδοσφαιρική ομάδα της φετινής Superleague.

Ο Ολυμπιακός χάρισε και στο κοινό της Λάρισας ποδοσφαιρικές στιγμές να έχουν να θυμούνται. Στιγμές όπως η ασίστ του Νάτχο στο πρώτο γκολ, το τελείωμα με το αριστερό του δεξιοπόδαρου μπακ Ομάρ στο δεύτερο και το σκοράρισμα ενός παίκτη (Καμαρά) που πιθανότατα θα βλέπουν άπαντες στο μέλλον σε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έγιναν όλα αυτά με την ομάδα του Μαρτίνς να μην έχει δύο από τα πιο σημαντικά γρανάζια της (σ.σ.: Γκιλιέρμε, Ποντένσε ήταν τιμωρημένοι) και τον Πορτογάλο να αλλάζει διάταξη. Το πιο σημαντικό απ' όλα ήταν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού κατάφερε να διατηρήσει στα ύψη το φρόνιμο και το ενδιαφέρον των παικτών του παρότι παίζουν εδώ και καιρό δίχως στόχο. Το κατάφερε κι ας... χορεύουν γύρω από τους περισσότερους εκατομμύρια άλλων ομάδων.

Έβλεπες τον Ομάρ να σκοράρει και να σφίγγει τις γροθιές λες και κρίνονταν τίτλος. Έβλεπες το πλατύ χαμόγελο του Καμαρά στο δικό του γκολ. Έβλεπες ακόμα κι αυτόν τον απίστευτα ποιοτικό παίκτη που ακούει στο όνομα Νάτχο (σ.σ.: για του οποίου το μέλλον λέγονται τόσα) να δίνει μια μοναδική, υψηλού επιπέδου, παράσταση.

Δύσκολα συναντάς κάποιο πρωτάθλημα στο οποίο ο 2ος ν' αρέσει και να συζητείται περισσότερο (με καλό τρόπο) από τον 1ο. Μετά το 1-1 στην Ξάνθη για την 13η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έκανε πορεία πρωταθλητισμού με μόνο νίκες και μοναδική ήττα στην Τούμπα. Πρωταθλητής δεν στέφθηκε ωστόσο τους λόγους τους γνωρίζουμε και τους έχουμε κουβεντιάσει όλοι. Στα δικά του λάθη προστέθηκαν και διάφορα ανθρώπινα κατά του και υπέρ άλλων.

Είναι σπουδαίο ωστόσο ότι ο Ολυμπιακός, παρότι επιχειρήθηκε να του... χαλάσει το μυαλό μετά από δικές του φετινές ήττες, πήρε βαθιά ανάσα, καθάρισε το μυαλό του και συνέχισε την πορεία για να φτάσει στο φινάλε με τον τρόπο που έπρεπε για το μέγεθός του. Το πιο δύσκολο έγινε και ήταν αυτό που συνέβη από πέρυσι τέτοια εποχή μέχρι χτες.

Διαβάστε επίσης

Ναι, είναι προφανές

Ναι, είναι προφανές

Η λεπτή... γραμμή (προέλευσης χρήματος) μεταξύ χουλιγκανισμού και διαμαρτυρίας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.