Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ναι, είναι προφανές

Ναι, είναι προφανές
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 - 10:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ναι, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να δέρνονται διαιτητές όταν κάνουν λάθη.

Ναι, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια βλέποντας κόσμο να συγκεντρώνεται έξω από το σπίτι του.

Ναι, είναι προφανές ότι η οποιουδήποτε είδους βία, κυριολεκτική ή λεκτική, δεν πρέπει να είναι λύση ή τιμωρία για κάθε σφάλμα ή ανεπάρκεια.

Ναι, είναι προφανή όλα αυτά.

Εξίσου προφανές ωστόσο είναι ότι δεν θα πρέπει να γίνεται κανενός είδους διάκριση στην αντιμετώπιση παρόμοιων ή ίδιων γεγονότων.

Πώς αντιμετωπίστηκαν πέρυσι οι... επισκέψεις οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όλων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή την πρωτόδικη τιμωρία του δικεφάλου για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε;

Πώς αντιμετωπίστηκε η περιβόητη εισβολή των οπαδών στα στούντιο της ΕΡΤ3 και η απαίτηση να διαβαστεί ανακοίνωσή τους;

Πώς αντιμετωπίστηκε η πρόσφατη... σύσταση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ στο Αγρίνιο στο ματς με τον Παναιτωλικό;

Δεν γίνεται όταν μια αντίδραση αφορά τους φίλους του Ολυμπιακού να είναι χουλιγκανισμός και όταν αφορά τους άλλους να συνιστά αγνή διαμαρτυρία ανθρώπων που τους «πνίγει» το δίκιο. Εντάξει, τώρα που το σκέφτομαι, γίνεται. Είναι «δουλειά» του καθενός να βλέπει τα πράγματα με πιο σοβαρό κριτήριο την προέλευση των χρημάτων του μισθού του.

Το θέμα ωστόσο είναι να μην παρασύρονται, να μην άγονται και φέρονται, οι αρμόδιοι και να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή να μην είναι ευαίσθητοι εισαγγελείς, υπουργοί, υφυπουργοί μόνο όταν αφορά τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και τους άλλους. Τα κριτήρια και οι δράσεις τους να είναι ακριβώς ίδια. Είναι;

ΥΓ: Προφανές είναι επίσης όποιος διαιτητής είναι ανεπαρκής να πηγαίνει σπίτι του και να κάνει... χώρο για κάποιον καλύτερο.

Διαβάστε επίσης