Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απαιτείται άλλη (όχι του ΟΑΚΑ) εκκένωση

Απαιτείται άλλη (όχι του ΟΑΚΑ) εκκένωση
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 - 15:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν χρειάζεται να πει πολλά κανείς για έναν ακόμη εξυγιαντικό τελικό κυπέλλου. Τα είπε όλα με μια λέξη ο πρόεδρος της ίδιας της ομοσπονδίας (και είχε την ατυχία να εστιάσει πάνω του η κάμερα) την ώρα που ακούγονταν από τα μεγάφωνα του άδειου ΟΑΚΑ η απειλή περί εκκένωσης: ξεφτίλα. Κάποτε οι ίδιοι άνθρωποι ανακύκλωναν την απειλή περί Grexit με χαρακτηριστική ευκολία, συχνότερα από τις εναλλαγές του δακτυλίου. Πλέον με σοβαρότερες αφορμές κανείς δεν ξεστομίζει κάτι τέτοιο.

Προφανώς δεν είναι λύση το Grexit. Ούτε τότε ήταν, ούτε τώρα. Απλά τότε έμπαινε ως... απειλή, ως μέτρο πίεσης, για να επιτευχθεί αυτό που είχαν βάλει στόχο και το κατάφεραν με κάθε τρόπο. Τότε διύλιζαν το κουνούπι και τα τελευταία χρόνια στους τελικούς καταπίνουν τις καμήλες. Όπως και να 'χει, και ο πλέον αφελής έχει καταλάβει ποιός ήταν ο στόχος (τους) και τί ακριβώς έχει συμβεί. Το θέμα είναι τί κάνουμε από 'δω και στο εξής. Πώς θα γίνει δηλαδή η εκκένωση. Όχι ενός άδειου γηπέδου αλλά της μπόχας και της δυσωδίας που αναβλύζει από παντού και έχει φέρει το ποδόσφαιρο να ξύνει τον πάτο για να πάει παρακάτω.

ΥΓ: Αν έπαιρνε κάποιος το βίντεο με τις χειρονομίες του υιού Σαββίδη στο ΟΑΚΑ και με μοντάζ τοποθετούσε το κεφάλι του... Περέιρα, του Κασάμι ή όποιου άλλου από τον Ολυμπιακό θα επενέβαιναν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, τα ΟΥΚ, οι εισαγγελείς της χώρας και φυσικά αρκετοί αγνοί φίλαθλοι που θα έκαναν (μόνοι τους, όχι... σπρωχτοί, μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας) μηνύσεις. Προχθές όμως ήταν Σάββατο και, όπως λέει ο Ρέμος, τις άλλες μέρες το καταλαβαίνω μα δε μπορεί να μη με αγαπάς τα Σάββατα.

ΥΓ2: «Δεν πρέπει να λογοδοτήσει η ΕΠΟ; Πώς γίνεται να υπάρχουν τέτοιες σκηνές στα VIP; Δική της ευθύνη δεν ήταν η διάθεση των προσκλήσεων γι' αυτές τις θέσεις; Πώς κατέληξαν σ' αυτά τα άτομα;», αναρωτήθηκαν οι περιγραφείς της ΕΡΤ (τον έδειξε και η δημόσια τηλεόραση σε live delay τον τελικό) το βράδυ του Σαββάτου. Μαντέψτε συνάδελφοι, ΔΕΝ θα λογοδοτήσει. Σε ποιόν άλλωστε;

ΥΓ3: Το VAR επιβάλλεται να μπει και στη δική μας ζωή. Αν μη τι άλλο δεν θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτά κύπελλο με γκολ σαν αυτό στον τελικό του Βόλου. Βεβαίως θα μπορεί, αφού είναι στην κρίση του διαιτητή, να μην υποδεικνύεται εις βάρος του χέρι-πέναλτι σαν κι αυτό που δεν υποδείχθηκε το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Ναι, είναι προφανές

Ναι, είναι προφανές

Η λεπτή... γραμμή (προέλευσης χρήματος) μεταξύ χουλιγκανισμού και διαμαρτυρίας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.