Ντουντούκα
Θρυλική φιέστα για το 47ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μαζοχιστής και... πλέι μέικερ

Μαζοχιστής και... πλέι μέικερ
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 - 00:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ του αθλήματος για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι που ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Ζοσέ Σα. Ο κόσμος λέει: δείξε μου τον τερματοφύλακά σου να σου πω τι ομάδα έχεις.

Στο ποδόσφαιρο που εξελίσσεται διαρκώς οι προπονητές θέλουν πλέον πολλά περισσότερο από τον πορτιέρο τους. Περισσότερα σίγουρα απ' αυτά που ζητούσαν μερικές δεκαετίες πριν και τα οποία συνοψίζονταν στο εξής: να αποκρούουν τη μπάλα που κατευθύνεται προς τα δίχτυα τους.

«Να με συγχωρείτε αλλά μέχρι και την τελευταία μου μέρα ως προπονητής θα προσπαθώ να κάνω παιχνίδι από τον τερματοφύλακα», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα φανερώνοντας ότι για 'κείνον αυτός με τα γάντια δεν είναι απλά εκείνος που λέει «όχι» στα γκολ αλλά έχει αρχίσει να... χτίζει και τα «ναι» της επίθεσής τους.

Οι απαιτήσεις λοιπόν είναι αυξημένες για τους σύγχρονους τερματοφύλακες. Πέρα από ταλέντο και ικανότητα απαιτείται και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Τί απαιτείται; Μα φυσικά χαρακτήρας. Είναι τεράστια η πίεση. Ξέρεις ότι τα λάθη των άλλων μπορούν να διορθωθούν, τα δικά σου είναι μοιραία αφού δεν υπάρχει πιο πίσω από σένα κάποιος για να σε σώσει...

Ίσως γι' αυτό ο εμβληματικός Τζίτζι Μπουφόν να δήλωσε κάποτε: τελικά πρέπει να είσαι και λίγο μαζοχιστής για να είσαι τερματοφύλακας. Μαζοχιστής και εγωκεντρικός.

Διαβάστε επίσης