Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να «κερδίζει» στατιστική αλλά ΚΑΙ σκορ

Να «κερδίζει» στατιστική αλλά ΚΑΙ σκορ
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 - 11:06
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χθες το βράδυ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ, με βάση τη στατιστική, «κέρδισε». Είχε την κατοχή μπάλας (61-39%), είχε συνολικά δύο τελικές περισσότερες και πέντε περισσότερες στον στόχο (!), είχε μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες (81-68%) και πολλές περισσότερες σε αριθμό (428-189). Κι όμως έχασε στο σκορ και έχασε δίκαια.

Θυμηθείτε πόσες φορές χτυπήσαμε φέτος τα κεφάλια μας στον τοίχο βλέποντας την ανακολουθία στατιστικής και σκορ με τον Ολυμπιακό. Και μιλάμε και σε ματς (π.χ. με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη) που η υπεροχή ήταν συντριπτική υπέρ των ερυθρολεύκων. Όμως το... ταμπλό έγραψε και δεν ξεγράφει. Στο φινάλε βαθμολογείσαι με βάση το σκορ, όχι τις τελικές ή την κατοχή μπάλας και την ακρίβεια στις πάσες. Ο Ολυμπιακός βαθμολογήθηκε με σχεδόν άριστα στις εντυπώσεις και στην ικανότητά του να χτίσει, σε αφύσικα μικρό χρονικό διάστημα, από το μηδέν μια ελκυστική ομάδα.

Πλέον καλείται αυτή την ελκυστική ομάδα να την κάνει και ουσιαστική στα κρίσιμα ματς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της σεζόν που θ' αρχίσει σε περίπου 50 μέρες από σήμερα. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κερδίζει και στην στατιστική αλλά και στο σκορ στο φινάλε. Καλείται τα χρήσιμα συμπεράσματα που πρόσφερε και ο χθεσινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ να τα αποτυπώσει στον σκληρό του δίσκο και να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Διαβάστε επίσης

Όταν οι άλλοι χλεύαζαν

Όταν οι άλλοι χλεύαζαν

Κόντρα στην κρίση και τη λογική ο Ολυμπιακός κατάφερε αδιανόητα πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.