Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «θα θέλαμε» και το «πρέπει να»

Το «θα θέλαμε» και το «πρέπει να»
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 - 09:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η απόφαση του Ολυμπιακού να συνεχίσει με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του για δεύτερη σερί χρονιά αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν χρειάζεται χρόνο για να μάθει την ομάδα, να αξιολογήσει τις ανάγκες και να πάρει αποφάσεις.

Μπορεί και πέρυσι να υπήρχε κόσμος που έλεγε «είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές από την άνοιξη, είχε χρόνο να αξιολογήσει», ωστόσο αυτό δεν ήταν ακριβές. Και δεν ήταν ακριβές γιατί είναι διαφορετικό να αξιολογείς ένα ρόστερ συνεργαζόμενος μαζί του κάθε μέρα στην προπόνηση και εντελώς άλλη συνθήκη βλέποντας ματς από dvd και διαβάζοντας εκθέσεις / αναφορές που έχουν γραφτεί για σένα. Η... προσομοίωση «πτήσης» δεν έχει καμία σχέση με το να πάρεις το πηδάλιο αληθινού αεροπλάνου και να βρεθείς ανάμεσα στα σύννεφα.

Ταυτόχρονα, ότι συνεχίζει ο Μαρτίνς, αποτελεί ως ένα βαθμό και ένα επιπλέον ψυχολογικό φορτίο. Πέρυσι, μετά την τραγική προπέρσινη σεζόν, στον Ολυμπιακό η διάθεση ήταν «θα θέλαμε να κάνουμε ξανά ομάδα». Φέτος που ο προπονητής συνεχίζει και ένα μεγάλο μέρος του κορμού φαίνεται να μένει, η διάθεση είναι «πρέπει να πετύχουμε». Είναι λογικό, για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Λογικό είναι βέβαιο ότι το θεωρεί και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε ομάδα πρωταθλητισμού ήρθε, γνωρίζει την πίεση που υπάρχει. Την αισθάνθηκε εξάλλου και πέρυσι σε στραβά αποτελέσματα. Είναι ωστόσο «ξερό», με την καλή έννοια, κεφάλι και μπαίνει σ' αυτή τη δεύτερη σεζόν έχοντας πλήρη επίγνωση του εγχειρήματος.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός βιάζεται, για τους γνωστούς λόγους, μεταγραφικά ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να... συμμεριστεί τη βιασύνη του και η υπόλοιπη Ευρώπη. Δυστυχώς, για 'κείνη είναι νωρίς, πολύ νωρίς. Στο... βαθύ καλοκαίρι αρκετές ομάδες κάνουν τα πιο κερδοφόρο deal τους.

Διαβάστε επίσης

Όταν οι άλλοι χλεύαζαν

Όταν οι άλλοι χλεύαζαν

Κόντρα στην κρίση και τη λογική ο Ολυμπιακός κατάφερε αδιανόητα πράγματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.