Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην δεις το φιλικό, αν...

Μην δεις το φιλικό, αν...
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 - 09:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν έχεις αποφασίσει να στηθείς το απόγευμα στην τηλεόρασή για το φιλικό του Ολυμπιακού με την Πόγκον ελπίζοντας να δεις την ομάδα που θα τα σαρώσει όλα τη νέα σεζόν, μην το κάνεις. Αν είσαι βέβαιος ότι θα δεις «κεντήματα» στο χόρτο και «πάτημα» του αντιπάλου, προγραμμάτισε βόλτα για καφέ.

Το ματς αυτό δεν προσφέρεται για θριάμβους ούτε, στον αντίποδα, για κατέβασμα... πλερέζας. Στην πραγματικότητα δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα από μένα και σε σένα. Ο μοναδικός που θα δει αυτά που πρέπει να δει και θα τα αξιολογήσει ανάλογα είναι ο κύριος στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού. Και θα δει πολλά. Και κάποια καλά και ορισμένες δυσλειτουργίες. Στην πραγματικότητα, το πιο πιθανό είναι ότι τα περισσότερα απ' όσα θα δει σήμερα, τα ξέρει. Τα περιμένει.

Το φιλικό αυτό, όπως και κάθε φιλικό, γίνεται για ν' αρχίσει η εξάλειψη των δυσλειτουργιών. Ν' αποκτήσει η ομάδα χημεία και να κάνει σε «περιβάλλον» αγώνα όσα δουλεύει κάθε μέρα στις προπονήσεις. Εν τέλει, αν καθίσεις να το δεις, δώσε στο ματς την αξία που του αρμόζει. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Είναι ένα φιλικό προετοιμασίας. Στην πραγματικότητα, είναι το ΠΡΩΤΟ φιλικό προετοιμασίας αφού με τους Ρουμάνους στην Καλλιθέα απουσίαζαν οι διεθνείς.

ΥΓ: Η παρουσία των Αβραάμ, Τοροσίδη στον Ολυμπιακό έχει πολυσύνθετη αξία. Και ο ζήλος που δείχνουν αμφότεροι καθημερινά στις προπονήσεις αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.

Διαβάστε επίσης