Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός, ο Λουτσέσκου και οι στοιχηματικές

Ο Ολυμπιακός, ο Λουτσέσκου και οι στοιχηματικές
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 - 12:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παραιτήθηκε, λέει, ο Λουτσέσκου και ο Ολυμπιακός, λένε οι στοιχηματικές, έγινε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να σας πω την αλήθεια, αν έπαιζα στοίχημα θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αυτή η είδηση και η κίνηση των στοιχηματικών αποδόσεων. Όμως δεν παίζω ποτέ συνεπώς δεν δίνω σημασία. Ή μάλλον, δίνω την αντίθετη απ' αυτή που φαντάζεστε.

Βλέπω να καλλιεργείται μια αίσθηση / γνώμη ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τον τίτλο πριν καν αρχίσει. Αυτό ακριβώς (να το πιστέψουν στο λιμάνι αυτό) με τρομάζει περισσότερο από την όποια δυναμική έχει ο ΠΑΟΚ. Οι χαρακτηρισμοί «φαβορί» και «αουτσάιντερ» είναι για να κάνουμε καφενείο εμείς οι απέξω, όχι για να ζουν μ' αυτές και να τις αποδέχονται οι από μέσα.

Έχω γνώμη για την προπονητική ικανότητα του Λουτσέσκου και του περυσινού ΠΑΟΚ αλλά, πλέον, δεν έχει καμία σημασία. Η ιστορία έγραψε, νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ. Και όσες ενστάσεις κι αν έχω εγώ, όσο να θεωρώ ότι ο δικέφαλος πήρε το πρωτάθλημα (κυρίως αυτό) με τρομερή ρέντα, συγκυρίες και διαιτητική βοήθεια, έρχεται και μου τρίβεται στη μούρη η πραγματικότητα που λέει: ΠΑΟΚ αήττητος πρωταθλητής και κυπελλούχος.

Το θέμα μου ωστόσο είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τη δουλειά του αγνοώντας στοιχηματικές αποδόσεις, κοινή γνώμη, κρίσεις, συγκρίσεις και καφενειακά συμπεράσματα Ιούνη μήνα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει στη σεζόν με τη βεβαιότητα ότι θα είναι η πιο δύσκολη της ζωής του. Να είναι συγκεντρωμένος απόλυτα και να τα δώσει όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Να ξέρει ότι δεν θα του χαριστεί τίποτα, θα πρέπει να τα κερδίσει όλα με μάχη, αληθινή μάχη.

Μόνο έτσι θα μπορεί να πιστεύει βάσιμα στην κατάκτηση του τίτλου. Το θετικό είναι πως (φαίνεται ότι) είναι υποψιασμένοι όλοι. Δεν έχουν βιώσει και λίγα τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ: Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Διονύση Βερβελέ που έγραψε χθες εδώ ότι δεν πρέπει να το... τερματίζουμε με τον Ντουρμισάι που δείχνει καλά στοιχεία. Όντως, μιλάμε απλά για δύο φιλικά. Η εικόνα του ήταν καλή, πολλά υποσχόμενη αν θέλετε, αλλά ως εκεί. Και με τον Ουαντού, κάποτε, νομίζαμε ότι βρήκαμε... Καναβάρο αλλά όταν άρχισαν τα επίσημα καταλάβαμε ότι υστερούσε σ' έναν τομέα που στα φιλικά δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε. Αυτός ήταν η ψυχολογία. Για να παίξεις στον Ολυμπιακό και να αντέξεις το βάρος της φανέλας πρέπει να έχεις και... άντερα. Ο Ντουρμισάι δεν είναι παιδάκι και καταλαβαίνει, φανταζόμαστε, ότι το να θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό σημαίνει ότι πέρα από ικανότητα πρέπει να διαθέτει... άντερα και φυσικά να έχει το μυαλό να διαχειρίζεται ακόμα και την (υπερβολική) προβολή.

ΥΓ2: Ραντζέλοβιτς. Προς το παρόν, αυτό.

ΥΓ3: Ο Ομάρ, μόλις στο 7ο λεπτό κόντρα στη Μπερ Σεβά, βρέθηκε σε θέση γκολ στην αντίπαλη περιοχή σε μια φάση που ο ίδιος είχε βοηθήσει στο... χτίσιμό της νωρίτερα. Σε μόλις 7' δηλαδή μας θύμισε πόσο σημαντικός και σπουδαίος είναι. Δεν... αντέχονταν από κάθε πλευρά νέος τραυματισμός του.

Διαβάστε επίσης

Μην δεις το φιλικό, αν...

Μην δεις το φιλικό, αν...

Ο εντοπισμός δυσλειτουργιών και η εξάλειψή τους αναζητούνται πρωτίστως σήμερα, όχι οι θρίαμβοι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.