Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι σωστοί και οι λάθος Βαλμπουενάδες

Οι σωστοί και οι λάθος Βαλμπουενάδες
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019 - 22:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διαβάζοντας τις πρωϊνές (Τρίτη 2/7) αναφορές των συναδέλφων που έχουν ταξιδέψει στην Πολωνία για την προετοιμασία του Ολυμπιακού και φέρνοντας στη μνήμη την εικόνα του Βαλμπουενά στα δύο ημίχρονα που αγωνίστηκε στα εκεί φιλικά επιβεβαίωσα πως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες λες ότι η ηλικία είναι, απλά, ένας αριθμός.

Ο Γάλλος κλείνει τα 35 χρόνια στις 28 Σεπτεμβρίου. Το νούμερο σε κάνει να αναρωτιέσαι. Κάποιους, ενδεχομένως, να τους τρομάζει. Ο Βαλμπουενά ωστόσο φαίνεται πως έχει ακόμα πολλή ενέργεια στο...ντεπόζιτο. Το κυριότερο είναι ότι έχει πολλή διάθεση να υπερασπιστεί το όνομά του. Δεν θέλει να περιφέρεται στα γήπεδα «πατώντας» μόνο πάνω στο παρελθόν του. Θέλει να υπάρχει με το παρόν και το μέλλον του έστω κι αν αυτό δεν είναι και πολύ μακρινό.

Οι συνάδελφοι λοιπόν έγραψαν ότι είχε πολλά κέφια. Εμείς δεν είχαμε εικόνα. Τον είδαμε στα δύο ημίχρονα των φιλικών όπου, θα συμφωνήσουμε φανταζόμαστε, είχε κέφια. Ο Βαλμπουενά δεν είναι μια απλή περίπτωση παίκτη. Οι Βαλμπουενάδες γενικώς δεν είναι απλές περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω. Απλά αυτό που πρέπει να κάνει μια σοβαρή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι να επιλέξει τον... σωστό Βαλμπουενά. Εκείνον του οποίου ο ποδοσφαιρικός εγωϊσμός παραμένει ακόμα ξύπνιος ώστε να σε βοηθάει στο γήπεδο και ν' αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στα αποδυτήρια.

ΥΓ: Από την ώρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος γίνονται αρκετές αναλύσεις για το πόσο βολικό είναι ή δεν είναι το πρόγραμμα. Προφανώς παίζει το ρόλο του. Όχι, τόσο για τη Σούπερ Λιγκ αυτή καθαυτή αλλά, συνδυαστικά, με την ευρωπαϊκή περιπέτεια που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει και φέτος ο Ολυμπιακός. Για να είμαι ειλικρινής πιο σημαντικό από το πρόγραμμα είναι τί... πρόγραμμα θα έχει η ομάδα. Αν θα μπαίνει σαν Ολυμπιακός σε όλα τα ματς, ακόμα κι αυτά που χαρακτηρίζονται κερδισμένα εκ των προτέρων. Δεν θα είναι αν πιστεύουν κάτι τέτοιο...

Διαβάστε επίσης