Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ηρεμία αποτελεί καλό... συμπαίκτη

Η ηρεμία αποτελεί καλό... συμπαίκτη
Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019 - 12:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θυμάμαι τον Πέδρο Μαρτίνς, ένα χρόνο πριν, να δηλώνει κόντρα στην έκδηλη (και δικαιολογημένη) ανησυχία όλων: θα είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά. Ο Πορτογάλος, κατά κάποιο τρόπο, έβαζε το κεφάλι του στην -προπονητική- γκιλοτίνα. Όταν υπόσχεσαι ετοιμότητα στα σοβαρά, τότε δίνεις το δικαίωμα στον άλλο να απαιτεί και όταν παίρνει κάτι λιγότερο απ' αυτό που του έταξες να ζητάει εξηγήσεις, έτσι δεν είναι;

Παρότι η περυσινή ομάδα άλλαξε στο 70 με 80% και ο προπονητής ήταν νέος, συνέβη το απίθανο και κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Τα λόγια του Μαρτίνς αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν του... αέρα. Τήρησε την υπόσχεσή του. Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας από τα προκριματικά και μπήκε με σχετική ευκολία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ παρότι είχε απέναντί του μια καλή ελβετική ομάδα και μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Τώρα και πάλι ο 49χρονος τεχνικός δηλώνει: θα είμαστε έτοιμοι και δεν τον... ρίχνουν ψυχολογικά οι ισοπαλίες. Αυτό έλειπε να τον έριχναν, θα πω εγώ. Για φιλικά μιλάμε στα οποία, όπως σημειώναμε σε προηγούμενο μπλογκ, είναι αστείο να υπάρχει υπερ-απογοήτευση και υπερ-ενθουσιασμός. Να θυμίσω ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο 4άρες στα φιλικά του. Ο Μαρτίνς όμως, κόντρα στο... ρεύμα δήλωνε σίγουρος.

Δεν χωράει αμφιβολία πως όσες δυσκολίες είχε το περυσινό εγχείρημα, άλλες τόσες θα έχει και το φετινό. Η μεγαλύτερη όλων είναι ότι ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται έχοντας τρία σημαντικά του γρανάζια (Σισέ, Καμαρά, Μεριά) με τις εθνικές τους ομάδες. Και δυστυχώς και τα τρία έχουν σημαντικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία. Ο Πορτογάλος ωστόσο «βγάζει» σιγουριά. Ξέρει ότι έχει ένα καλό ρόστερ στα χέρια του που θα γίνει σύντομα ακόμα καλύτερο.

Διαβάστε επίσης

Τσίτα τα γκάζια

Τσίτα τα γκάζια

Με τη Γιαγκελόνια... τσίτωσε ο Μαρτίνς, με τη Ντιναμό οι παίκτες... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.