Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσίτα τα γκάζια

Τσίτα τα γκάζια
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 - 23:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά το φιλικό με τη Γιαγκελόνια ο Πέδρο Μαρτίνς, δημόσια, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της ομάδας του. Για την ακρίβεια, δεν τον ενόχλησε ακριβώς η εμφάνιση. Εξάλλου ήταν καλή την πρώτη ώρα του αγώνα. Τον είχε ενοχλήσει η έλλειψη διάθεσης που είχε παρατηρήσει στα τελευταία 30 λεπτά. Κι επειδή ενοχλήθηκε σφόδρα, βάρεσε καμπανάκι. Για την ακρίβεια, ολόκληρο καμπαναριό.

Ο χρόνος περνάει. Τα περιθώρια στενεύουν. Μ' αυτά και μ' αυτά βρισκόμαστε μόλις τρία 24ωρα από την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός είναι στην τελική ευθεία για τα επίσημα και πολύ σοβαρά με την Πλζεν. Δεν υπάρχει λοιπόν καιρός για χάσιμο και έλλειψη διάθεσης. Ο Πορτογάλος το ξέρει και φρόντισε να το καταστήσει σαφές και στους παίκτες του.

Και κατά πως φάνηκε απέναντι στη Ντιναμό, το μήνυμα ελήφθη. Ο ήχος από το καμπαναριό έβγαλε όλους στο δρόμο με τα... άρματα. Κόντρα σε μια ομάδα που πέρυσι τον απέκλεισε και βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καλός. Ειδικά στο α' ημίχρονο δύσκολα μπορούσες να ζητήσεις περισσότερα. Κι αυτό γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ένας Ολυμπιακός δίχως Φορτούνη, Ομάρ, Ποντένσε, Σισέ, Μεριά, Καμαρά, Ελ Αραμπί και Σουντανί. Άρα μιλάμε για μια ομάδα με πολλά (η λογική λέει τουλάχιστον) περιθώρια βελτίωσης.

Οι παίκτες λοιπόν ήταν στην... τσίτα και είχαν... τσίτα τα γκάζια. Κάπως έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά τη λήξη του ματς, είχε την αντίθετη διάθεση απ' αυτή που είχε κόντρα στη Γιαγκελόνια. Ήταν ικανοποιημένος. Όπως ικανοποιημένοι ήταν και όλοι όσοι είδαν το ματς. Τη σωστή διάθεση λοιπόν την (ξανα)βρήκαν οι ερυθρόλευκοι. Μένει να τη διατηρήσουν και να παρουσιαστούν όπως πρέπει όταν πρέπει.

ΥΓ: Ωραία η νέα 3η φανέλα.

Διαβάστε επίσης