Ντουντούκα
Γαλλίδα, η σειρά σου...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πήρε... ρόλο και βραβείο στο σπίτι

Πήρε... ρόλο και βραβείο στο σπίτι
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 - 00:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μερικές ώρες πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακός-Νότιγχαμ έγραφα ότι ουσιαστικά αρχίζει από το συγκεκριμένο ματς η ζωή χωρίς τον Κώστα Φορτούνη για τον Ολυμπιακό. Προφανώς τα φιλικά δεν είναι τα πλέον ασφαλή δείγματα για σοβαρά συμπεράσματα. Προς το παρόν ωστόσο αυτά έχουμε και «πάνω» σ' αυτά πρέπει να κάνουμε κουβέντα. Εξάλλου, η ζωή, ευτυχώς ή δυστυχώς, πάντα συνεχίζεται. Και για την ποδοσφαιρική ισχύει αυτό. Το ίδιο το άθλημα λοιπόν βρίσκει τον τρόπο. Σου δίνει λύσεις σε προβλήματα που θεωρητικά μοιάζουν άλυτα.

Αλλά, για μια στιγμή. Ποιός κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του Φορτούνη; Πόνταρε σε κάποιον άπειρο και μετρίου ποιοτικού αναστήματος ο Μαρτίνς; Όχι βέβαια, στον Βαλμπουενά πόνταρε. Υπήρχε άραγε αμφιβολία ότι θα δώσει λύσεις ο Γάλλος; Μέχρι το 7ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 και πριν βγει το ημίχρονο το ταμπλό έγραψε 3-0. Και τα τρία γκολ προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά. Ναι, είχαν και δόσεις τύχης αλλά είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά πια για να πιστεύουμε τόσο πολύ στις (επαναλαμβανόμενες) συμπτώσεις. Μαζί με τον ρόλο του αντι-Φορτούνη ο Βαλμπουενά πήρε και το πρώτο τρόπαιο mvp της σεζόν και έφυγε για το σπίτι.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νότιγχαμ σημείωσε και τα τρία γκολ από στημένες μπάλες και συγκεκριμένα κόρνερ. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι, στα επίσημα ματς τους, εκμεταλλεύτηκαν ελάχιστα τα κόρνερ και τα φάουλ που κέρδισαν. Πάνω από το 70% των τερμάτων τους ήταν σε ανοιχτό παιχνίδι. Θα δούμε άραγε ό,τι είδαμε με τη Νότιγχαμ και όταν αρχίσουν τα επίσημα ή ήταν μια σύμπτωση; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο.

ΥΓ: Πέρα από το σημαντικό ζήτημα του αντι-Φορτούνη, ο Μαρτίνς με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα, μάλλον, έδωσε απαντήσεις και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τις σκέψεις του εν όψει Πλζεν. Αν δει κάποιος προσεκτικά την 11άδα με τη Νότιγχαμ αλλά και τις αλλαγές που έκανε θα καταλάβει, σχεδόν, τα πάντα.

Διαβάστε επίσης

Ούτε 365 μέρες...

Ούτε 365 μέρες...

Από τη μέρα που ο Μεριά πέρασε το... μαγικό κατώφλι του Ολυμπιακού – Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.