Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η προσομοίωση να γίνει και επίσημη

Η προσομοίωση να γίνει και επίσημη
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 - 13:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπήρχε ποδοσφαιρικό τζίνι και το είχες στα χέρια σου τη μέρα του αγώνα με την Πλζεν στην Τσεχία μοιάζει βέβαιο ότι θα έκανες την εξής απλή και ρεαλιστική (ελπίζουμε να είναι τέτοια) ευχή: να έχει ο Ολυμπιακός την ουσία και την ευστοχία που είχε στον αγώνα... προσομοίωσης με τη Νότιγχαμ.

Να εκμεταλλευτεί δηλαδή τις όποιες στημένες μπάλες κερδίσει και όταν οι παίκτες του βρεθούν φάτσα με την εστία να σημαδέψουν δίχτυα και όχι εκτός δοκαριών. Επίσης να περιορίσει τους κινδύνους μπροστά από τη δική του εστία.

Σημαντικό επίσης είναι όλα αυτά να γίνουν στα πρώτα 65 με 70 λεπτά του αγώνα. Κι αυτό γιατί, όπως μπορούν να καταλάβουν άπαντες, μέχρι τότε ο Ολυμπιακός θα είναι με τα πνευμόνια γεμάτα αέρα και αντοχές. Μην ξεχνάμε ότι, επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός είναι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας και θα πρέπει να διαχειριστεί κρίσιμα επίσημα ματς τόσο νωρίς. Όσο θα πλησιάζουμε προς το φινάλε του αγώνα είναι λογικό να ξεμένει από ανάσες και θα χρειαστούν οι απαραίτητες... τεχνητές αναπνοές από τον πάγκο.

Η Βικτόρια, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές καλοκαιριάτικα σε ευρωπαϊκά προκριματικά, προηγείται σε βαθμό ετοιμότητας. Έχει ήδη δώσει ένα επίσημο ματς και θα δώσει και δεύτερο πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα παρατηρείται μία από τις αργές σέντρες πρωταθλήματος και, παράλληλα, ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά κενά μεταξύ του τελευταίου επίσημου εγχώριου ματς της προηγούμενης σεζόν με το πρώτο της επόμενης.

Ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που το ξεχνάμε, έδωσε το τελευταίο του ματς πρωταθλήματος (και επίσημο γενικώς) στις 5 Μαΐου στη Λάρισα, και θα δώσει το επόμενο, το Σαββατοκύριακο 24-25/8. Είναι μεγάλο το κενό, δε νομίζετε;

ΥΓ: Άλλο φιλικό, άλλο επίσημο. Μην το ξεχνάμε αυτό. Κι επίσης, η καλή μπάλα, μπορεί να περιμένει. Η πρόκριση τώρα είναι το ΜΟΝΟ που μετράει.

Διαβάστε επίσης

Ούτε 365 μέρες...

Ούτε 365 μέρες...

Από τη μέρα που ο Μεριά πέρασε το... μαγικό κατώφλι του Ολυμπιακού – Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ.