Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε 365 μέρες...

Ούτε 365 μέρες...
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 - 13:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις 28 Ιουλίου του 2018 ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιασίν Μεριά. Αποκτούσε έναν Τυνήσιο στόπερ που μόλις είχε κλείσει τα 25 του χρόνια (δεν ήταν και κανένα παιδαρέλι δηλαδή) και δεν αγωνίζονταν στην Ευρώπη. Βρίσκονταν ακόμα σε ομάδα (Σφαξιέν) της πατρίδας του και μάλιστα όχι στην πρωταθλήτρια.

Δεν έχουν περάσει καν 365 μέρες, ένα ημερολογιακό έτος δηλαδή, και γίνεται ντόρος γύρω από το όνομα του 26χρονου στόπερ. Το θέμα με τη Νάπολι φαίνεται πως είναι fake news ωστόσο ο Μεριά, πλέον, δεν είναι ο άσημος στόπερ που έπαιζε σε μια ταπεινή ομάδα του ακόμα πιο ταπεινού πρωταθλήματος της Τυνησίας. ΟΚ, μπορεί να μην κοστίζει 15 ή 20 εκατ.ευρώ, ποσά που αναπαράγονται με αδικαιολόγητα μεγάλη ευκολία, αλλά είναι εξίσου βέβαιο ότι δεν κοστίζει μόνο 2 εκατ. ευρώ που τον αξιολογεί το transfermarkt.com αφού είναι ξεκάθαρο ότι έχει χάσει... επεισόδια. Η εικόνα του Μεριά με την Τυνησία στο πρόσφατο κύπελλο εθνών Αφρικής δίνει ξεκάθαρα ένα στίγμα για το τί σόι παίκτης είναι ο Μεριά και πόσο υποτιμήθηκε από τα γεγονότα που μέχρι πριν από έναν χρόνο αγωνίζονταν ακόμα στην Τυνησία.

Για καλή του τύχη, βρέθηκε στο δρόμο του ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που διαθέτει το... μαγικό κατώφλι το οποίο όταν το περνάει ένας παίκτης, ακόμα και ένας προπονητής, αυτομάτως πολλαπλασιάζει την αξία του και καθιερώνει εαυτόν ως ένα brand στη διεθνή αγορά. Ο Μεριά αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τί μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Και είναι πολλά αυτά. Υπάρχουν και αρνητικά παραδείγματα. Παίκτες που έγιναν μέλη του Ολυμπιακού και δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη δυναμική τους. Γιατί; Μάλλον εκείνοι είναι που θα πρέπει να ψαχτούν για να δώσουν την απάντηση...

Διαβάστε επίσης

Είναι στιγμές...

Είναι στιγμές...

Τί να μη συζητάμε στις 10 το βράδυ... - Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ