Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να προβληματιστείς και να αισιοδοξείς

Να προβληματιστείς και να αισιοδοξείς
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 - 23:10
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας αφήσουμε τους προλόγους και ας πούμε το... παρασύνθημα. Το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν 2019/20 για τον Ολυμπιακό αφήνει περίεργη γεύση. Σού δίνει αφορμές να προβληματιστείς αλλά και να αισιοδοξείς για το αύριο. Ας αρχίσουμε από τους προβληματισμούς.

1) Ο Ολυμπιακός στάθηκε ξανά άτυχος χάνοντας έναν ακόμη παίκτη (Αβραάμ) από τραυματισμό και αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του νωρίς και να «χάσει» ο Μαρτίνς μια αλλαγή που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αλλιώς.

2) Υπήρξαν στιγμές στην ερυθρόλευκη άμυνα που χάθηκε η συνοχή και η συγκέντρωση και η Πλζέν απείλησε σοβαρά. Από τη μία δεν είναι καλό να σε σώζει ο τερματοφύλακάς σου, από την άλλη γι' αυτό ακριβώς πληρώνεις κάποια εκατομμύρια για ν' αποκτήσεις πορτιέρο με τέτοια ικανότητα.

3) Η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν στο μέτριο και κάτω του μετρίου αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν μόλις το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

4) Όταν παίρνεις στις αποσκευές σου ένα 0-0 και το φέρνεις στην έδρα σου για να... χτίσεις πάνω του μια πρόκριση δεν έχεις παρά να είσαι ανήσυχος.

Πάμε τώρα και στους λόγους για να είσαι αισιόδοξος.

1) Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού και δύσκολα στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη θα είναι τόσοι παίκτες από την 11άδα στο μέτριο ή κάτω του μετρίου.

2) «Έβγαλε» χαρακτήρα ο Σεμέδο στα δύσκολα του ματς και δη μετά την απώλεια του Αβραάμ. Ενθαρρυντική ήταν και η εικόνα του Μπα που κλήθηκε εσπευσμένα να μπει στο ματς και να κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

3) Το είπαμε πιο πάνω, ας το επαναλάβουμε: γι' αυτό κόστισε τόσα ο Σα γιατί μπορεί να κάνει ό,τι και στην Τσεχία όταν τον χρειάστηκε ο Ολυμπιακός.

4) Συνήθως ο Ολυμπιακός έχει παροιμιώδη ατυχία σε ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις, στη φάση του δοκαριού της Πλζέν στάθηκε εκείνος τυχερός και δεν δέχθηκε ένα αστείο γκολ. Καιρός ήταν.

ΥΓ: Όταν στα φιλικά γράφαμε ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπερ-ενθουσιασμός ή, στον αντίποδα, υπερ-απογοήτευση, τα επίσημα είχαμε κατά νου. Άλλο φιλικά, άλλο επίσημα. Όταν κάθε τι που κάνεις στο χόρτο ξέρεις ότι μπορεί να σου στοιχίσει μια πρόκριση, και όχι μια ανώδυνη φιλική ήττα, τα πράγματα είναι αλλιώς.

ΥΓ2: Δεν γνωρίζω πολύ καλά την Πλζέν, λίγο πολύ ό,τι είδα απόψε ξέρω. Ωστόσο γνωρίζω τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς και παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος πως όλα θα πάνε όπως πρέπει στο Καραϊσκάκη. Και όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα ρολάρει. Χρόνο χρειάζεται και, προφανώς, κάποιες κινήσεις που από μόνη της έχει προγραμματίσει να κάνει, δεν περίμενε εμένα ή όποιον άλλον.

Διαβάστε επίσης

Τα αυτονόητα

Τα αυτονόητα

Ποιος είναι έτοιμος στις 25 Ιουλίου; - Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι στιγμές...

Είναι στιγμές...

Τί να μη συζητάμε στις 10 το βράδυ... - Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ