Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοιχτό, ποδοσφαιρικό, βιβλίο

Ανοιχτό, ποδοσφαιρικό, βιβλίο
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019 - 16:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Θέλει μαγκιά και θάρρος, όχι να το πεις αλλά να το κάνεις σ' ένα κρίσιμο και δύσκολο εκτός έδρας ματς», έγραφα μερικές ώρες πριν από τη σέντρα του χθεσινού αγώνα στην Πόλη με αφορμή τη δήλωση Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τη φιλοσοφία του.

«Διαλέγει το δύσκολο ο Πορτογάλος. Το εύκολο σε τέτοια ματς είναι να περιμένεις, να ρισκάρεις ελάχιστα και να αυξήσεις τις ελπίδες σου για ένα αποτέλεσμα με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις», συμπλήρωνα.

Όχι, δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα. Απλά, μετά από περίπου 15 μήνες στον πάγκο των Πειραιωτών, ο 49χρονος Πορτογάλος μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο. Δύσκολα θα σε εκπλήξει πια. Είναι αυτός και παίζει αυτό. Τόσο σαφές, τόσο ποδοσφαιρικό.

Το είδαμε πέρυσι, επαναλαμβάνεται φέτος. Ο Μαρτίνς στηρίζει την ομάδα του. Και τη στήριξε, έμπρακτα, μετά το κακό ματς στην Τσεχία. Στήριξε και το συνόλο και ατομικά παίκτες που βρέθηκαν νωρίς νωρίς να (επι)κρίνονται από την κοινή γνώμη. Τί σημασία έχει ωστόσο η κοινή γνώμη για έναν κανονικό προπονητή; Θα κριθεί εξάλλου για τη δική του, όχι για των άλλων που μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα ή κακές εμφανίσεις θέλουν 11 μεταγραφές.

Το χθεσινό 0-1 παρέχει την πολυτέλεια στον Ολυμπιακό να διαχειριστεί όπως εκείνος νομίζει τον επαναληπτικό του Γ. Καραϊσκάκης. Προφανώς θα τον διαχειριστεί με το γνωστό τρόπο. Θα βγει στο γήπεδο να παίξει μπάλα και να προσπαθήσει να κερδίσει.

Διαβάστε επίσης