Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παν μέτρον, άριστον

Παν μέτρον, άριστον
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 - 17:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να 'μαστε πάλι εδώ. Σ' ένα ακόμα απ' αυτά τα ματς που αισθάνεσαι τον ηλεκτρισμό να σε διαπερνάει από τα νύχια των ποδιών ως την τελευταία τρίχα στο κεφάλι. Είναι αυτό το κοκτέιλ συναισθημάτων. Λαχτάρα, αγωνία, φόβος. Όλα μαζί που φτάνουν στην κορύφωση της σέντρας. Αυτός ο ύμνος. Αυτό το σεντόνι. Αυτό το γήπεδο.

Είναι από τις σπάνιες φορές που αισθάνομαι ένα απόλυτο κενό. Με Πλζέν (περισσότερο) και Μπασάκ (λιγότερο) αισθανόμουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Σήμερα ο πίνακας είναι κενός. Ούτε μαύρο, ούτε άσπρο. Μου φαίνονται πολύ αχαρτογράφητα τα νερά που θα επιχειρήσει να πλεύσει ο Ολυμπιακός. Με την Πόρτο, μάλλον, θα ήταν αλλιώς. Η Κράσνονταρ είναι κάπως... απόμακρη. Δυσκολοδιάβαστη. Και γι'αυτό, νομίζω, πιο επικίνδυνη.

Για τις τακτικές ας μη μιλήσουμε. Ας το κάνει ο αρμόδιος, Πέδρο Μαρτίνς. Η δική μου μοναδική απαίτηση απόψε είναι η εξής: ο Ολυμπιακός να είναι Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη. Προκλητικός με την τύχη του αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μοιάζει και ασεβής μαζί της. Επιθετικός αλλά με λογική. Αμυντικά σφιχτός αλλά όχι... ταμπούρι. Με λίγα λόγια, ισορροπημένος. Με μέτρο σε όλα γιατί ως γνωστόν, παν μέτρον, άριστον.

Διαβάστε επίσης

Ο αληθινός πλούτος

Ο αληθινός πλούτος

Εκείνος που δεν μετριέται σε ευρώ αλλά δάκρυα και ανατριχίλα. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά

Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά

Η μέρα που ένα σύγχρονο «λειτουργικό» προστέθηκε και... αναβάθμισε τον άξονα του Ολυμπιακού - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.