Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

90+3' ποδόσφαιρο

90+3' ποδόσφαιρο
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 - 13:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουν παιχτεί 90+4 λεπτά ποδοσφαίρου χθες στο Καραϊσκάκη και με τη λήξη η Ελλάδα «αναστενάζει» μένοντας στη φάση του 80'. Η έγνοια του καθενός για τη δικαιοσύνη εξαρτάται από το χρώμα του λάθους. Διυλίζει τον κώνωπα όταν είναι υπέρ της ομάδας του άλλου, καταπίνει καμήλες όταν πρόκειται για τη δική του. Θα μου επιτρέψετε να μη συμμετέχω. Θέλω να μιλήσω για τα υπόλοιπα 90+3 λεπτά.

Στην ταπεινή μας Λίγκα καταδέχθηκαν και ήρθαν δύο παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο της ποιότητάς της κατακόρυφα. Μιλάω για τους Ελ Αραμπί και Σουντανί. Ο Μαροκινός έχει το ένστικτο του σκόρερ κι αυτό δεν το λέω εγώ επειδή τον είδα χθες από κοντά. Το λέω επειδή ξέρω την καριέρα του. Ο τρόπος που εκτελεί το πέναλτι, δίχως ουσιαστικά να έχει ζεσταθεί, αποδεικνύει πως εκτός όλων των άλλων, έχει και χαρακτήρα. Τη σιγουριά και την αποφασιστικότητα με την οποία πάει τη μπάλα και τη στέλνει όσο χαμηλά γίνεται και στο πλαϊνό δίχτυ, σπάνια τη συναντάς. Θα μπορούσε μάλιστα, για 1-2 εκατοστά, να έχει βάλει και δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς αλλά στην κοντινή προβολή-πλασέ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με «τρέλανε» επίσης ότι ο Ελ Αραμπί δεν έμεινε... κολόνα στην περιοχή. Το εξήγησε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά. Του αρέσει να κινείται πολύ και εκτός περιοχής για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Με «τρέλανε» και η ικανότητά του να βάζει στην πλάτη τον στόπερ και να τον... βιδώνει εκεί και να μη χάνει τη μπάλα με τίποτα.

Όσον αφορά στον Σουντανί, ακόμα δεν είναι στο 100%, φάνηκε στο β' ημίχρονο που νωρίς έχασε ανάσες και η αλλαγή του ήταν μονόδρομος. Όσο ήταν φρέσκος ωστόσο επιβεβαίωσε την κλάση του. Γρήγορη σκέψη, γρήγορες ενέργειες. Κάθετο παίξιμο. Τέλεια, αν και δύσκολη, εκτέλεση στη φάση που ήταν οφ σάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ που έβαλε. Πήγε να το κάνει πιο εντυπωσιακό και τεχνικό το τετ-α-τετ μετά την ασίστ από τον Ρατζέλοβιτς, έκανε μια επαφή με τη μπάλα παραπάνω και πρόλαβε να του περιορίσει την ορατότητα ο Παπαδόπουλος.

Οι έξι αλλαγές ήταν ρίσκο αλλά, ταυτόχρονα, και απαραίτητες. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήθελαν ανάσες, πήραν έξι από τους βασικούς. Προφανώς έχουν ανάγκη κάποια στιγμή και οι Ομάρ, Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Σεμέδο που διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα. Το θετικό του χθεσινού ματς ήταν ότι επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει ποιότητα στον πάγκο αλλά, συχνά, και εκτός αποστολής. Φυσικά δεν θα μπορούσαν όλοι να είναι σούπερ στην πρώτη τους συμμετοχή ως βασικοί. Έχουν ανάγκη να βρουν χημεία με τους άλλους και ρυθμό που αποκτάται από σερί ματς. Έχουν ήδη υπάρξει καλές μέρες (και νύχτες) για τον Ολυμπιακό στη σεζόν, η λογική λέει ότι ακολουθούν πολλές τέτοιες.

ΥΓ: Στη φάση του 80' υπάρχει οφ σάιντ με την εκτέλεση του φάουλ και, κακώς, δεν τελείωσε άμεσα η φάση.

ΥΓ2: Τον Σεμέδο τον έχουμε, δικαίως, αποθεώσει άπαντες για την φανταστική του εικόνα. Μερικές φορές η υπερβολική του σιγουριά ωστόσο τον εκθέτει και βάζει σε κίνδυνο την ομάδα.

ΥΓ3: Είχαμε μια περιέργεια να δούμε τον Ρατζέλοβιτς πώς θ' αποδώσει και ως βασικός. Μας λύθηκε. Καλός και σ' αυτό...

Διαβάστε επίσης

Αν ο Μαρινάκης...

Αν ο Μαρινάκης...

Η κοινή γνώμη που δεν ξέρει πάντα καλύτερα... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο αληθινός πλούτος

Ο αληθινός πλούτος

Εκείνος που δεν μετριέται σε ευρώ αλλά δάκρυα και ανατριχίλα. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.